Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CUVINTE CU PARFUM DE SCORȚIȘOARĂ

 • Volumul cu titlul de mai sus, având-o ca autoare pe cunoscuta și îndrăgita noastră poetă și prozatoare LILIANA MOLDOVAN, (membră a filialei Mureș a Ligii Scriitorilor Români) a fost lansat joi, 16.02.2023, la  Biblioteca Județeană Mureș, în prezența unui numeros și distins public cunoscător al fenomenului cultural mureșean.
 • Prezentarea cărții a fost făcută de dl.prof.dr.VALENTIN MARICA, un cunoscut și apreciat poet și prozator târgumuresean, dna.NADIA FĂRCAȘ, director-editor al Editurii ,, Ecou Transilvan,, din Cluj-Napoca și dr. MONICA AVRAM, directoarea Bibliotecii Județene Mureș.
 •  Redăm câteva din aprecierile deosebit de laudative ale dlui Valentin Marica în referire la cartea lansată:
 • -această carte de proză scurtă a fost scrisă la ceas de seară și de taină la îndemnul sufletului autoarei, într-o împletitură diafană, grație cuvântului folosit atât de meșteșugit; subiectul este captivant, subtil, oglindind prin curățenia cuvântului și curățenia sufletului autoarei; prin fiecare povestioară autoarea se zămislește pe sine; cartea este discreția pură a sentimentului iubirii; seducția cuvântului scris, ne întâmpină la tot pasul, făcându-ne curioși să citim această minunată carte.
 • Doamna NADIA FĂRCAȘ:
 • -cartea este o călătorie prin labirintul vieții, începănd din copilărie și până azi; ea este scrisă într-un mod foarte sincer, lăsând posterității un timp al frumosului, al trăirii, al iubirii, al speranței, al vieții autoarei; este o frumoasă nostalgie a trecerii timpului, emoționându-ne mereu și mereu, dar mai ales îndemnându-ne să o citim; în întregul ei acest frumos volum de proză scurtă, prin teme și conținut, este un voalat îndemn spre a iubi cu nesaț, fiecare trecătoarea clipă a vieții.
 • Doamna dr. MONICA AVRAM a făcut câteva aprecieri în referire la întreaga creație a autoarei, remarcând numărul mare de volume editate până acum (15), diversitatea acestora (poezie, proză, interviuri, eseuri, etc) și mai ales valoarea incontestabilă a lor, certificată prin aprecierile făcute de personalități al scrisului românesc în referire la opera dmnei Liliana Moldovan și prin premiile obținute de ea la concursurile naționale și internaționale la care a participat.
 • MIRCEA DORIN ISTRATE , președintele filialei Mureș a Ligii Scriitorilor Români, a înmânat autoarei ,,Diploma de Excelență ,, (emisă în urmă cu doar câteva zile de Conducerea L.S.R.) prin care i se conferă acesteia onoranta distincție ,,VIRTUTEA LITERARĂ,, iar doamnei VOICHIȚA ELENA TOMA, ( poetă și prozatoare, membră și ea a filialei Mureș a L.S.R.,) Diploma și Premiul Național pentru Proză pe anul 2022, acordat pentru romanul autobiografic intitulat ,,UNDE SE LEAGĂNĂ VISELE,, Se cuvin sincere felicitări amândorura.
 • Atmosfera muzicală a fost întreținută de cunoscuții instrumentiști: prof. de muzică ANDA RUSU vioară, și SZABOLCS MOLDOVAN contrabas, care au interpretat câteva melodii binecunoscute din repertoriul muzicii clasice universale.
 • Am savurat pur și simplu aprecierile deosebite la adresa colegei noastre dmna.LILIANA MOLDOVAN și a celei mai recente cărți pe care o lansează astăzi , aici, domnia sa spre lume, aprecieri făcute de distinși oameni din arealul culturii românești, anume domnul dr.VALENTIN MARICA, singurul mare om de cultură mureșan care ne mai ,,apreciază,, ne încurajează și ne mai ,,preamărește,, și pe noi, fiindcă ceilalți se ,,preamăresc,, doar pe ei însăși, apoi cunoscuta și de-acum îndrăgita noastră editoare NADIA FĂRCAȘ care și-a făcut deja ,,cărare,, spre Tg.Mure datorită deselor activități pe care le inițiază și le patronează în județul și urbea noastră, și doamna dr.MONICA AVRAM, directoarea Bibliotecii Județene Mureș, instituție de bază în arealul cultural mureeian, declarându-mă într-u totul de acord acestora, cu următoarele ,,amendamente,,
 • După râvna în ale scrisului, după modul în care LILIANA MOLDOVAN abordează și alte genuri de exprimare ca: reportajul, comentariul, eseul, interviul, etc, și aprecierile de care se bucură acestea, consider că dânsa se află de acum în perioada cea mai prolifică a creației, perioadă pe care o dorim a fi cât mai lungă și mai bogată în realizări.
 •    Talentul, maturitatea și profunzimea scrisului ei sunt evidente și mai ales sunt foarte bine cotate și apreciate de cunoscătorii în domeniul culturii românești De ce? Pentru că tot ceea ce Liliana Moldovan scrie vine din fântâna sufletului ei, din ceea ce simte și crede cu adevărat, din ceea ce ne dăruiește cu tot dragul, din ceea ce crede că scrisul ei ar putea scimba în bine omul și lumea, și câte multe altele. Dovadă sunt desele aprecieri, premii, diplome, distincții, etc, de care se bucură din partea acestoră, ele culminând cu Premiul Național pentru Interviu, obținut pe anul 2021.
  Frumoasă carte, plină de fior și-nfiorare, întocmai ca și sufletul autoarei, pe care îl dorim să rămână mereu așa.

         Mircea Dorin Istrate

                                                

                                                                                            Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania