Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

DENIS  ȘTEFĂNESCU : ”Activitatea artistică am început-o din copilărie”

DENIS  ȘTEFĂNESCU : ”Activitatea artistică am început-o din copilărie”
___

IOAN  VASIU: – Ați participat, cu ani în urmă, la celebrul concurs ”Steaua fără nume”, găzduit de TVR. Când se întâmpla acel debut ?
DENIS  ȘTEFĂNESCU: – Am participat în anul 1987 la prima etapă a concursului ”Steaua fără nume”, unde am obținut punctajul maxim.
Debutul meu, de fapt, a fost la vârsta de 7 ani, în cadrul emisiunii ”Antena vă aparține”, a regretatului Adrian Păunescu. Activitatea artistică am început-o din copilărie. Revenind la ”Steaua fără nume” , după prima etapă a urmat Festivalul de la Mamaia, unde m-am clasat pe locul 1 . Imediat după Mamaia a fost cea de- a doua etapă a concursului ”Steaua fără nume”. 

I.V.: – După ce v-ați lansat în muzica ușoară, la un moment dat v-ați retras în ”umbră”. De ce ?
D.Ș.: – După aceste concursuri, au urmat emisiuni televizate, colaborări cu renumiți compozitori, Marius Țeicu, Cornel Fugaru, Marcel Dragomir, Vasile V. Vasilache, Dan Stoian, Dinu Giurgiu.
Retragerea nu mi- am “programat- o“…m- am mutat în Constanța, m- am căsătorit și am devenit mamă. Mi- a fost foarte greu să mă desprind de copilul meu și am preferat să mă bucur văzand-o cum crește.

I.V.: – Iată că, după 30 de ani în care nu ați mai apărut în lumina reflectoarelor, ați revenit participând recent la două emisiuni televizate. Ce v-a determinat să vă întoarceți la pasiunea dumneavoastră ?
D.Ș.: – Rolul cel mai important în cariera mea, l-a avut MIRABELA DAUER, care m- a descoperit înainte de Steaua fără nume, într-un spectacol în orașul natal Babadag. M-a luat sub aripa ei protectoare, au urmat spectacole, turnee multe…după care, pauza despre care ați pomenit. Tot  EA este cea care a “repornit revenirea“ mea, ca să-i zic așa. Cea care m-a motivat  și care m-a readus pe ecrane. Vă corectez, nu au fost doar 2 emisiuni…cred că au fost opt emisiuni televizate !
Pentru că , eu , în această perioadă de “tăcere”, nu am renunțat să cânt . Am un band cu care cânt, avem foarte multe evenimente atât în Constanța cât și în țară. Doar că, nu am mai apărut pe micul ecran.

I.V.: – Cântați nu doar în limba română ci și în turcă. Vorbiți vă rog puțin despre repertoriul dumneavoastră.
D.Ș : – Repertoriul meu cuprinde atât muzică ușoară cât și populară. Muzica populară o interpretez cu mare ușurință pentru că eu m-am lansat ca interpretă de muzică populară, de fapt  vorbesc de copilarie. Abordez și piese în limba turcă pentru că provin dintr- o familie româno-turca , mama fiind turcoaică. Vorbesc limba turcă la fel de bine cum și limba română. Cât despre piesele din repertoriul meu , sunt piesele pe care mi  le- au încredințat compozitorii mai sus menționați și, de curând, am început o colaborare cu doi prieteni dragi, foarte talentati, comp Bela Andrași și textiera, scriitoarea și interpreta Camelia Florescu, un duo minunat , care fac treaba extraordinară.

I.V.: – Ce proiecte aveți pentru viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat ?
D.Ș.: – Ca proiecte… am o groază de proiecte, surprize…pe care le voi dezvălui la momentul potrivit . Oricum, nu voi mai dispărea. Surpriza a fost foarte mare pentru mine , surpriza și bucuria totodată, au fost fără măsură, când am văzut că, după atâta amar de vreme, foarte multă lume și-a amintit de numele meu, mulți s-au bucurat să mă revadă, mă copleșesc cu mesaje, cu prezența lor în online, în viața mea. Le mulțumesc foarte mult, cu ajutorul și susținerea lor am curaj să îmi duc la îndeplinire tot ceea ce mi- am propus. Vă mulțumesc mult, le mulțumesc mult  !      

                            Interviu consemnat de Ioan Vasiu /UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania