Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Dublă lansare de carte -Viorel Ilișoi și Irina Munteanu-, o încercare de a dezmorți starea de latența provocată de pandemie

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr. 6 (150), Iunie 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Dublă lansare de carte – Viorel Ilișoi și Irina Munteanu -, o încercare de a dezmorți starea de latența provocată de pandemie

Primit pentru publicare: 6 Iun 2021
Autor: Romulus UNGUREANU
Publicat: 6 Iun. 2021
© Romulus Ungureanu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Dublă lansare de carte, o încercare de a dezmorți starea de latența provocată de pandemie

Astăzi, începând cu ora 11, a avut loc o dublă lansare de carte la Galeriile de artă ,,Ștefan Luchian”, în organizarea Muzeului Județean de Istorie Botoșani și Editura Gri. Cărțile, ,,Strălucitor” – Viorel Ilișoi și ,,Prizionierul” – Irina Munteanu, au fost prezentate publicului de către poeta Cristina Șoptelea și Ana-Manon Pițu. Cei prezenți, un public select din rândul pasionaților de cultură, au avut prilejul să se revadă cu autorii botoșăneni, ambii jurnaliști de profesie. ,,Strălucitor”, un volum ,,spațios” în peste 400 de pagini, cuprinde povestiri și întâmplări jurnalistice fascinante, suficiente pentru o lectură plăcută și re-confortabilă (Cristina Șoptelea). Cea de a doua carte, ,,Prizonierul”, un roman polițist cu o crimă senzațională din lumea presei, unde autoarea încearcă, ca și în primul ,,Crima din grădina Botanică”, să inventeze ,,(..) un mobil al crimei mai puțin obișnuit și să lege trama de o documentare serioasă asupra unui subiect despre care nu găsești prea multe informații pe internet” (Irina Munteanu).

Da, a fost un eveniment cultural printre puținele din ultima vremea a acestor doi ani aproape trecuți, prin care s-a voit a dezmorți starea de latență provocată din disconfortul ,,distanțările sociale”, sintagmă des folosită de autorități și cei cu pretenții în spațiul cultural botoșănean, a căror prezență nu am văzut-o.

Felicitări autorilor cărților prezentate, moderatorilor – prezentatori – Cristina Șoptelea și Ana-Manon Pițu pentru modul iscusit de a ne apropia cu poftă de lectură și, nu în ultimul rând, organizatorilor pentru efortul și gestul prietenos al unui demers cultural necesar.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania