Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Dumitru ŢIGANIUC: „PESTE NOPŢILE NOASTRE, FULGERE AŞTEPTATE”

Dumitru ŢIGANIUC: „PESTE NOPŢILE NOASTRE, FULGERE AŞTEPTATE”
(Editura AXA, Botoşani, 2012)

Tiganiuc [800x600]„Peste nopţile noastre, fulgere aşteptate”, binemeritată antologie, realizată/îngrijită şi prefaţată de scriitorul Gellu Dorian, cuprinde poeme reprezentative din volumele publicate – până în prezent – de poetul Dumitru Ţiganiuc: Prin departe şi aproape (Editura Junimea, Iaşi, 1976), Aceeaşi lumină (Junimea, Iaşi, 1980), Ecranul de iarbă (Junimea, Iaşi, 1986), Zidul de lacrimă (Axa, Botoşani, 2001), Fresce, Arborele tăiat, File din duminica orbului, Addenda – Un poem inedit. Antologia mai cuprinde: Referinţe critice, Note bio-bibliografice.
„Dumitru Ţiganiuc s-a născut pentru poezie, chiar dacă, de cele mai multe ori, închis în sine, numai el se bucură de poezia lui. Dar atunci cînd iese în lume, lumea e cu ochii pe el (…).” (Prefaţă, Gellu Dorian: „Dumitru Ţiganiuc – Poetul cu o singură faţă”)
…Iată, acum a ieşit „în lume”, într-un tiraj mulţumitor, cu o aleasă antologie. Să ne bucurăm, citind-o (şi re-citind-o) !
Cartea a apărut cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. Gest care, evident, onorează (şi) conducerile celor două instituţii …Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

2 comentarii la acestă însemnare

 1. Vasile Lefter spune:

  Am citit cu bucurie ştirea despre antologia de versuri semnate de Dumitru Ţiganiuc.
  Gellu Dorian îl numeşte „poetul cu o singură faţă”.O faţă la vedere!
  Dragii mei ,Dumitru Ţiganiuc se închide într-o carapace de metafore.Este ca un vulcan în stare latentă,care îşi aruncă lava spre înălţimi doar când nu o mai poate stăpâni.
  Faceţi-l să răbufnească mai des!

 2. Ioan Doroftei spune:

  Sufletele fostilor elevi nu v-au uitat, maestre! Spun aceste cuvinte, pentru a va raspunde la o temere a Dv., surprinsa intr-un interviu, dat la implinirea a de 70 ani. Sunteti in sufletul lor, chiar daca acesti elevi isi mai amintesc de „strangerea de inima” pricinuita de intrarea Dv. in sala de clasa!
  Am incercat sa aflu o adresa de e-mail…

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania