Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Evaluarea elevilor din învățământul profesional și tehnic prin teste interactive pe platforma kahoot

Evaluarea online poate fi realizată  de pe diferite dispozitive digitale de care dispune atât profesorul cât și elevul precum: calculator, laptop, iPad, tablete inteligente, device-uri portabile de comunicare  (telefoane mobile smart). Probele de evaluare online de acest tip duc la o reducere a emotivității și a stării de stres pe care elevul o are atunci când este în sala de clasă, de asemenea dispare și subiectivitatea umană, elevul fiind protejat de aspectele subiective ale evaluării, putând și singur aprecia propria performanță.

Metodele de evaluare online pot fi aplicate cu succes elevilor atunci când  profesorul folosește instrumente online diversificate la crearea probelor de evaluare și verificare a cunoștințelor elevilor.

Un tip de test de evaluare este oferit de platforma online Kahoot (kahoot.com), potrivită și pentru domeniul tehnic. Este o platformă gratuită de învățare bazată pe joc și tehnologie educațională, fiind proiectată pentru a fi accesibilă atât la clasă, cât și în alte medii de învățământ din întreaga lume. Poate fi folosită in diverse etape ale lecției, în scopul consolidării cunoștințelor anterior dobândite sau a celor nou predate, asigurând feedback-ul elevilor.

(…) Lectură completă la: https://edict.ro/evaluarea-elevilor-din-invatamantul-profesional-si-tehnic-prin-teste-interactive-pe-platforma-kahoot/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania