Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Expoziția „Marcel Guguianu. Poezia formelor curbe”, vernisaj – 6 aprilie 2023, orele 13.00, Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, expoziția intitulată „Marcel Guguianu. Poezia formelor curbe”, ce poate fi vizitată în perioada 4 aprilie – 2 mai 2023.

Etalând piese din patrimoniul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, expoziția aduce în fața publicului botoșănean lucrări de grafică și de sculptură semnate de artistul Marcel Guguianu, considerat unul dintre marii sculptori români ai secolului al XX-lea.

Născut în 1922, la Bârlad, a ales cariera artelor și a absolvit secția de sculptură a Academiei de Belle-Arte din București, în anul 1946. Profesor de desen și de caligrafie, restaurator de monumente istorice, Guguianu s-a remarcat și ca sculptor monumentalist. A realizat ansambluri statuare, busturi în bronz şi marmură reprezentând mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei (scriitori, poeţi, savanţi, actori). A organizat peste 20 de expoziţii personale, vernisate în România şi în străinătate.

Maestrul Marcel Guguianu a donat Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad o importantă parte a creaţiei sale, precum şi obiecte personale, pe care a dorit să le lase spre păstrare oraşului în care s-a născut şi a copilărit, unele dintre aceste lucrări regăsindu-se în expoziția de față, al cărei vernisaj va avea loc joi, 6 aprilie 2023, orele 13.00.
Expoziția va fi prezentată de Maria-Laura Tocariu. 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania