Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Festivalul DAC FEST 2021

    

  Festivalul DAC FEST 2021

   
      În perioada 3-5 septembrie 2021, pe platoul de la Măgura Uroiului, din apropierea orașului Simeria, județul Hunedoara, are loc a XI-a ediție a Festivalului DAC FEST ”Sub Semnul Lupului”.
        În cele trei zile, în fața participanților se va prezenta o paradă a costumelor antice, dar și lupte de gladiatori, ritualuri dacice și romane, ateliere antice interactive.
        Momentul culminant al manifestărilor este marcat de reconstituirea bătăliei de la Adamclisi, dintre daci și romani. Bătălia de la Adamclisi a reprezentat ultima încercare a lui Decebal de a evita atacarea Munților Orăștiei, unde se aflau cetățile dacice de lângă Sarmizegetusa Regia. 
        De reținut că Festivalul DAC FEST ”Sub Semnul Lupului” își propune promovarea patrimoniului cultural de la nivel național și din județul Hunedoara, precum și a cetăților dacice și a sitului arheologic Măgura Uroiului.
        Organizatori ai festivalului sunt: Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare și Promovare Turistică Hunedoara și orașul Simeria, în parteneriat cu Asociația ”Terra Dacica Aeterna”.
                              Ioan Vasiu/UZPR


  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5