Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Katharsis” la „Certamen Ovidianum Ponticum”

„Katharsis” la „Certamen Ovidianum Ponticum”
Autor, Cătălina Narcisa CONSTANTINOVICI

Trupa de teatru antic „Katharsis” a Colegiului National „A.T. Laurian” a fost invitată în perioada 19-24 mai 2010 la Constanţa, pentru a juca în cadrul festivităţii de deschidere şi apoi la premierea participanţilor la „Certamen Ovidianum Ponticum”, concurs naţional de limba latină.

În deschidere, membrii trupei au prezentat piesa „Ecouri ex Ponto”, un spectacol de poezie, muzica şi coregrafie, regizat şi scenografiat de coordonatorul trupei, prof. Coca Dorica, dupa opera marelui poet exilat la Tomis, Publius Ovidius Naso. Piesa a fost foarte bine primita de public, cu atât mai mult cu cât a doua zi elevii participau la un concurs bazat pe viaţa şi opera „cântăreţului iubirilor gingaşe”.

În rolurile principale au jucat: Ovidius copil-Iustin Coca, Ovidius tânăr-Claudiu Codrescu, Ovidius bătrân-Ştefan Fantu (Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe”, Botoşani), Fabia-Raluca Leonte, tatăl lui Ovidius-Vlad Sofa, Corina (femeia cântată de poet în poeziile lui)-Sandrina Todosi, Livia (soţia împăratului Augustus)-Mădălina Nazare, Augustus (împăratul)-Emanuel Ivan, Iulia (fiica împăratului)-Ana-Maria Calimandruc, Prietenul 1-Andrei Aivănesei, Prietenul 2-Cristi Ciobanu, Fiica lui Ovidius mică-Elena Hodan şi Graţiile: Daniela Negru, Larisa Pădurariu, Raluca Mighiu, Anamaria Dănilă, Dumitriţa Ratarciuc şi Teodora Puianu. Sunet: Marin Constantin.

La finalul competitiei, dupa decernarea premiilor, membrii trupei de teatru antic „Katharsis” au prezentat o poveste de dragoste, un fragment mitologic, „Eros şi Psyche”, piesa regizata si adaptata de profesor Coca Dorica, după „Măgarul de aur”de Apuleius şi „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru, moment teatral prezentat si la Botosani, in decembrie 2009, la „Intalnirea de astazi la ceas aniversar”, manifestare organizata de Asociatia culturala „Vis de Artist” la Teatrul „M. Eminescu”.

Încântaţi de prestaţia trupei din Botoşani, organizatorii au propus să rămână un proiect şi pentru celelalte ediţii ale aceluiaşi concurs, iar copiii din „Katharsis” au rămas cu o amintire de neuitat de la malul mării din luna mai…

SDC13406
SDC13701
SDC13752



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania