Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

La cenaclul „Artur Silvestri”: Oaspeți dragi – scriitori din Năsăud

Primit pentru publicare: 1 iul. 2017
Autor: Al. Fl. ȚENE
Publicat: 1 iul. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

 

 

La cenaclul „Artur Silvestri”: Oaspeți dragi – scriitori din Năsăud

 

Recenta ședință, din data de joi, 29 iunie, a.c, a cenaclului “Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor Români, condusă de profesoara Antonia Bodea, a avut ca oaspeți scriitori din Năsăud: Ioan Mititean, Lucreția Mititean, Berceni Romulus, Floarea Pleș, Rodica Fercana și cântăreața de romanțe Coroleț Cornelia, membrii ai Filialei locale a Ligii Scriitorilor și ai Astrei . Remarcăm faptul că doamnele au venit îmbrăcate în iia românească semn al păstrării tradițiilor pe meleagurile care au dat culturii și științei române 34 de academicieni.

După prezentarea ordinei de zi făcută de președinta cenaclului, aceasta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele national al Ligii Scriitorilor, care a urat un bun sosit oaspeților, în continuare făcând cunoscută noua conducere a Filialei Argeși, rezultată în urma alegerilor. În cuvântul său Al Florin Țene a prezentat lista cu propunerile, spre dezbatere, a organelor viitoarei conduceri a Ligii Scriitorilor, rezultată din consultarea conducerilor celor 36 de filiale din țară și străinătate.Solicitând ca membrii să aducă înbunătățiri acesteia.

În continuare președintele national al Ligii Scriitorilor a prezentat și analizat cărțile sosite: “Fabule “de Ion Constantinescu “,revista “Astra Năsăudului “, revista sibiană “Rapsodia “ și cartea “Cicatricele sufletului “ de Toduț T.Traian.

La prezentarea listei cu propuneri privind viitoarea conducere a Ligii Scriitorilor Ion Constantinescu a făcut câteva observații bine venite privind organigrama, anunțând totodată retragerea domniei sale din conducere. Al.Florin Țene îi mulțumește prin aceste cuvinte pentru activitatea sa în cadrul sprijinirii organizării Ligii Scriitorilor Români.În cadrul acestui moment Alin Cucuruzan a făcut câteva propuneri privind desfășurarea ședințelor de cenaclu.

Iulian Patca, președintele filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, a vorbit despre noua antologie a Editurii Napoca Nova, intitulată “Pași pe visele ierbii “, întocmită de Voichița Pălăcean Vereș., subliniind că este a 13-a antologie editată sub sigla organizației noastre profesionale și a scos în evidentă munca si dăruirea acestei editoare. .Apoi a avut loc tradiționalul moment de reflecție susținut de Ion Constantinescu cu tema “Despre diavol și infatuare “.

Un moment deosebit a fost lansarea cărților “Două povestiri “și “Călător în timp” de Rodica Fercana, în cadrul căruia au vorbit Antonia Bodea, Iulian Patca, Ioan Mititean, Barbu Bălan, Vasile Tutula, Floarea Pleș, Ravleca Vlașin și Berceni Romulus, iar cântăreața Horobeț Cornelia a susținut un concert de romanțe.

Ședința s-a încheiat cu expunerea “Scriitori clasici născuți în luna iunie“, susținută de profesoara Lucia Elena  Locusteanu.Viitoarea ședință v-a avea loc joi, 28 septembrie a.c. orele 17 la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania