Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Micul Patriot” al României

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.8 (152), August 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


„Micul Patriot” al României

Primit pentru publicare: 5 Aug. 2021
Autor: Ioan VASIU, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Publicat: 9 Aug. 2021
©  Ioan Vasiu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

,,Micul Patriot” al României

     Nu puţini sunt cei care l-au văzut şi ascultat cântând în diferite spectacole ori emisiuni de televiziune pe talentatul Tudor Florin Limbean, din Vinţu de Jos, judeţul Alba, sau „Micul Patriot” cum i se spune printre artişti. În fiecare dimineaţă el deschide programul unei televiziuni, România TV, interpretând Imnul României.
     Născut în data de 16 iulie 2010 la Vinţu de Jos, a urcat pe scenă pentru prima oară la vârsta de 5 ani, iar când avea 6 ani a interpretat singur cântecul „Mărie, dragă Mărie” pe scenă la Vinţu de Jos, primind prima lui diplomă (15 august 2016).
     „Talentul îl moştenesc de la bunica din partea mamei (îmi spune micul artist cu emoţie în glas). Acum am preluat eu ştafeta. Mă simt onorat şi bucuros pentru că în fiecare dimineaţă interpretez Imnul României la ROMÂNIA TV. La început mi s-a părut foarte greu dar    l-am învăţat şi mulţumesc acestei televiziuni care ajută tinerii, pentru că noi suntem viitorul acestei ţări.”
     Când l-am întrebat ce înseamnă după părerea lui să fii patriot, i-a tresărit inima în piept şi privindu-mă drept în ochi, mi-a spus: „Să fii patriot, pentru mine înseamnă să îmi iubesc ţara, să am un respect pentru cei care au luptat pentru acest pământ, să duc mai departe obiceiurile şi portul acestui neam. Tricolorul românesc are cele mai frumoase culori. Eu îl port în ghiozdan pe piept. Mulţi au pierit în lupte pentru a-l apăra şi de aceea trebuie să avem respect pentru ei, iar noi să-l lăsăm la generaţiile care vin după noi.”
     Tudor Florin Limbean se mândreşte cu faptul că în repertoriul său are versuri şi cântece patriotice, unele aparţinându-i. În ultimii ani a fost invitat de mai multe ori la Bucureşti, unde a cântat la Ateneu, Sala Palatului, TVR 1, TVR 2, Antena 1, Pro TV. La emisiunea „Românii au talent” a primit 4 de DA de la juraţi, iar la emisiunea „Drag de România mea” realizată de Fuego pe TVR 2 a primit o binemeritată diplomă. A mai fost în spectacole la Cluj, Deva, Constanţa, Vişeul de Sus, Salonta, Arad, Sibiu, Haţeg, Suceava, Petroşani, Braşov, Covasna şi în multe alte locuri. Are peste 40 de trofee, 45 de medalii şi peste 120 de diplome cu Premiul I şi de Excelenţă.
     Pe lângă cântecele care-i aparțin, interpretează şi cântece din repertoriile unor mari artişti, cum ar fi Ioan Bocşa, Nicolae Furdui Iancu şi Ionuţ Fulea.
     În finalul dialogului nostru, „Micul Patriot” a mai subliniat: „Îmi place mult să merg la spectacole de caritate, să fac bine şi să ajut pe cei ce sunt în neputinţă. La toate spectacolele şi concursurile am fost pe Podium. Am un suflet bun şi în fiecare zi îmi citesc rugăciuni, mai ales Psalmul 16, pentru că e ziua când m-am născut. Merg la Biserică şi îndemn toţi tinerii să mergem la Rugăciune căci fără Dumnezeu nu facem nimic. Comuniunea noastră cu Dumnezeu nu trebuie să lipsească.”


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania