Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, refuză să accepte în Comisia de Dialog Social organizațiile care nu sunt de acord cu ideologiile lui! 

  Ministerul Educației ar trebui să fie redenumit în Ministerul Neconsultării. Elevul Anonim a inițiat o investigație prin care am aflat că Sorin-Mihai Cîmpeanu refuză să comunice, ori să accepte la discuții, în Comisia de Dialog Social (CDS), organizațiile care nu sunt de acord cu el! 

  Conform surselor noastre, domnul ministru te cheamă la discuții (desigur, ca observator fără drept de vot!) doar dacă vrea el. Invitații nu au certitudinea că vor fi chemați și a doua oară. Însă, există posibilitatea să nu fii chemat dacă nu susții planurile și ideile domnului Cîmpeanu. Consiliul Național al Elevilor face jocul Ministerului Educației de ani buni, dar nu zice nimeni nimic. Am aflat în această lună că reprezentanții Consiliului Național al Elevilor au fost de acord cu domnul Cîmpeanu pe mai multe subiecte. Nu doar că l-au susținut pe acesta, ci au venit și cu amendamente pentru bursele elevilor. Ideile ministrului interimar al Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu ajung să fie puse în aplicare prin ajutorul venit din partea elevilor! Structura de reprezentare a elevilor a ajuns în stadiul în care să se dezică de modul prin care a transmis informațiile Ministerul Educației. Însă, Elevul Anonim consideră că domnului Cîmpeanu i-a plăcut susținerea CNE în cadrul Comisiei de Dialog Social. Dumnealui va avea o scuză mereu: „Așa au vrut elevii!”. 

  Teoria noastră este susținută și de domnul președinte al Federației Naționale ale Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache. I-am adresat domnului Cristache mai multe întrebări pe e-mail privind speculațiile noastre și veridicitatea lor. Acesta a afirmat clar că la consultările din Comisia de Dialog Social participă doar cei care sunt de acord cu domnul ministru. „Bună dimineața! Da, așa e! Cine nu e de acord cu el, e împotriva lui. Sindicatele și patronatele. (…) CNE îi cam face jocul.” 

  În urma unor cercetări mai atente, am decis să discutăm cu Asociația Elevilor din Constanța, întrucât pe minuta ședinței din 20 iulie 2021, președintele asociației, doamna Ariana Dudună apare ca reprezentant AEC, totuși pe ultima minută postată doamna președinte nu apare, dar nici AEC nu apare. Am ajuns totodată să constatăm că pe website-ul http://dialogsocial.gov.ro/ nu sunt publicate pentru ședințe minutele și ordinea de zi. Așadar, ne punem întrebarea: Principiul transparenței este cunoscut în Ministerul Educației? Din păcate, nu am reușit să vorbim cu președintele AEC, dar conform surselor noastre am aflat că Asociația Elevilor din Constanța nu a mai fost invitată de domnul ministru la ședințele Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educației. 

  Acesta este cruntul adevăr cu care ne confruntăm. Ministrul Sorin-Mihai Cîmpeanu manipulează componența Comisiei de Dialog Social ca să fie în favoarea sa. Este corect ceea ce face acesta? Noi credem că nu! În același timp, Elevul Anonim consideră că Ministerul Educației are ceva de ascuns. Solicităm publicarea tuturor minutelor Comisiei de Dialog Social din Ministerul Educației! Anticipând că Ministerul Educației nu va termina această practică de neconsultare, cerem Guvernului României revocarea de urgență din funcția de ministru al educației pe domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu. 

  De ce trebuie demis? Domnul ministru interimar a declarat public dorința de schimbare a plafonului de acordare al burselor de merit de la media 8.50 la 9.50. Criticăm declarațiile domnului Cîmpeanu, deoarece în poziția sa de ministru interimar își dorește mult mai mult să distrugă sistemul educațional românesc. Un guvern interimar nu ar trebui să poată lua decizii care au efect în următorul semestru școlar. Un ministru interimar nu se poate juca cu bursele de merit! 

  În momentul actual trecem printr-o criză politică și suntem la a doua încercare de a desemna Guvernul României. Elevul Anonim solicită ca domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu să nu fie introdus pentru funcția de ministru al Educației în cabinetul domnului Nicolae Ciucă. Dacă se va regăsi în lista de miniștri pentru funcția de ministru al Educației, solicităm parlamentarilor din comisiile de învățământ din Senat și Camera Deputaților acordarea avizului negativ domnului Cîmpeanu. 

  Pe lângă schimbarea plafonului de acordare a burselor și manipularea componenței CDS, domnul Cîmpeanu nu a reușit în timp util să schimbe programa pentru clasa a IX-a. Generația de elevi intrată în primul an de liceu în anul școlar 2021-2020 este prima generație care a avut parte de examenul de Evaluare Națională bazat pe competențe. De asemenea, acești elevi au parcurs ciclul gimnazial cu o programă nouă, pliată pe nevoile elevilor, dar la liceu se întorc la memorarea mecanică a informațiilor și reproducerea lor în teste. Foarte mulți elevi sunt rămași în urmă și parcurg materia pentru examenul de Bacalaureat pe o programă învechită. Ministerul Educației a amânat aprobarea planurilor cadru pentru liceu! 

  În alte considerente, în urma celor 30 de revendicări trimise de Elevul Anonim către Guvernul României, partidele politice, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, am primit un răspuns de la Ministerul Educației. Suntem supărați să aflăm că Ministerul ne-a răspuns cu aceleași false promisiuni pe care le face din 2011 până în prezent. Revendicările noastre pot fi vizualizate aici: shorturl.at/qyOZ7 , iar răspunsul ME poate fi vizualizat aici: shorturl.at/ryDU3. 

  Astfel, domnul Cîmpeanu este un manipulator al Comisiei de Dialog Social din Ministerul Educației, un om care vrea să abandoneze copiii, un inginer care nu are treabă cu educația, un om care și-a cumpărat funcția prin lingușirea lui Cîțu, un om fără integritate care a schimbat mai multe partide politice decât costumele pe care le poartă! Cere și tu demiterea domnului ministru al educației, 

  __
  ELEVUL ANONIM | VOCEA ANONIMĂ A EDUCAȚIEI
  semnând petiția inițiată de Elevul Anonim pe platforma Declic aici: https://campaniamea.declic.ro/p/demitere

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5