Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Noi apariţii editoriale semnate de Lucia Olaru Nenati

Noi apariţii editoriale semnate de Lucia Olaru Nenati
Autor, Botosaninews

Academia-Nordului-150 [640x480]Recent au ieşit de sub tipar două noi cărţi semnate de scriitoarea Lucia Olaru Nenati. Una se numeşte Academia Nordului-150 (Editura Agata Botoşani) şi este o lucrare de cercetare privind istoria literară şi culturală a acestei zone a nordului românesc, prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea unei societăţi culturale care a avut un foarte mare rol în formarea caracterului şi personalităţii eminesciene. Comunicarea pe acestă temă a fost susţinută cu ani în urmă în aula Academiei Române iar ca urmare, autoarea a primit ca premiu o serie întreagă de publicaţii şi cărţi rare (circa 700 de volume) editate de forul academic, de la înfiinţare până în 1946, colecţie care a fost depusă integral la muzeul eminescian de la Ipoteşti pe care-l coordona pe atunci.

Cea de-a doua carte se numeşte Sentimentul spiralei şi este o antologie din toate cărţile de poezie ale autoarei apărute din 1975 până în prezent fiind editată în Colecţia OPERA OMNIA – Poezie contemporană, a editurii TipoMoldova din Iaşi. Cartea are 350 de pagini şi conţine în afară de poeme, un Breviar biobibliografic şi o selecţie din numeroasele cronici apărute de-a lungul timpului despre poezia sa.

Amândouă cărţile vor fi lansate la Memorialul Ipoteşti pe 15 iunie 2012, în cadrul Zilelor Eminescu.

Articol preluat integral: http://botosaninews.ro/104881/cultura/noi-aparitii-editoriale-semnate-de-lucia-olaru-nenati/
Lucia Olaru Nenati, Sentimentul spiralei, Opera Omnia [640x480]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.581 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5