Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O nouă expoziție de pictură la MAB – „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”

 

Începând cu 14 iulie, la Muzeul de Artă Brașov se deschide o nouă expoziție temporară ce va etala creațiile artistei Magda Vacariu, alături de cele ale tinerilor artiști brașoveni pe care i-a format în cadrul cursurilor sale de pictură.

Astfel, până pe 14 august 2022 expoziția „Magda Vacariu. Profesorul și studenții” își propune să exploreze conexiunea dintre artă și comunitate. 

Expoziția valorifică creația artistei Magda VACARIU și a nouă dintre actualii și foștii săi studenți: Marina BIRA, Roxana COATU, Mihaela BUCUR, Anca CARAMAN, Carmen GROAPĂ, Mihnea NICOARĂ, Mircea SEVASTRU, Liliana SOOS și Teodora STURZU. Expoziția reunește 70 de lucrări care se remarcă prin diversitatea abordărilor stilistice. Tematica reflectă o mare diversitate: lucrări de expresie emoțională, portrete, peisaje, motive vegetale și compoziții abstracte de o cromatică explozivă, care invită vizitatorul la introspecție și transformare.

Artista Magda Vacariu trăiește și lucrează la Brașov. A studiat pictura la Adelaide Central School of Art, instituție de învățământ independentă din Australia, cu artiștii Robert Hannaford și Christopher Orchard, iar în 2012 a obținut un master în pictură la Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – filiala Brașov. De-a lungul timpului a expus în centre artistice importante, precum: New York, Londra și Sydney. Lucrările sale se găsesc în numeroase colecții private din întreaga lume. Din 2008 artista a revenit în țară, stabilindu-se la Brașov, unde a strâns o comunitate de tineri artiști în jurul apreciatelor sale cursuri de pictură”, transmit din partea MAB muzeograf Andreea Pocol și Alexandra Ardelean, referent de specialitate Comunicare și PR.

Expoziția se poate vizita de marți până duminică, în intervalul10:00 – 18:00.
Urmăriți activitatea Muzeului de Artă Brașov și pe platformele social media!
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov
Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/ 

Cosmina Marcela OLTEAN

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania