Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

O VERITABILĂ LECŢIE DE VIAŢĂ

O VERITABILĂ LECŢIE DE VIAŢĂ

Nimic nu este mai potrivit decât să îmbini mulţumirea sufletească depusă la realizarea unui eveniment, cu bucuria celor veniţi să împartă cu tine sentimentul.

De ani buni Galeria Casa Artelor aflată pe bulevardul Eroilor din Cluj Napoca îşi consolidează poziţia de veritabil pol cultural, deoarece tot ceea ce înseamnă artă îşi găseşte aici ambianţa desfăşurării unor importante acţiuni caracterizate prin flexibilitate, experienţe ce atrag ca un magnet publicul avizat.

Întâlnirile organizate în acest spaţiu cu notorietate, adună un public numeros, datorită spectrului larg al preocupărilor celui ce este sufletul galeriei, arhitectul Ionel Vitoc. Colaborează de mulţi ani cu artişti, scriitori, pictori şi graficieni renumiţi, confirmând încă o dată dragostea sa pentru frumos.

Aplecarea spre artă a domnului Ionel Vitoc este veche. Iubeşte literatura, dar cochetează în acelaşi timp cu arta fotografică şi pictura.
Numele nu îi este cunoscut doar pe meleagurile Clujului. Fiind legat de Maramureş prin latura maternă, construieşte în satul Vălenii Şomcutei o tabără destinată promovării micilor pictori, loc menit să bucure inimile tinerilor artişti şi ochiul privitorului. Transmite cu generozitate  unor  suflete dornice de cunoaştere, informaţiile pe care le deţine, punându-le la dispoziţie, pe cheltuială proprie, materialele necesare.
Cu ani în urmă îşi dorea să îmbrăţişeze cariera militară a tatălui, dar viaţa a avut alte planuri cu tânărul Ionel Vitoc, ajungând cel mai renumit arhitect din Cluj Napoca.

Să vizitezi Galeria Casa Artelor nu este un moft şi nici un capriciu. Ajuns aici eşti purtat într-o lume fascinantă în care arta şi cultura îşi dau mâna. Vei pleca mereu cu un sentiment al necesarului, ştiind totodată că incursiunea în această lume a cunoaşterii te-a încărcat spiritual, descoperind fără să realizezi o altă dimensiune, cea a împlinirii.
Motto-ul arhitectului Ionel Vitoc este următorul: “ În mine rămâne sub orice formă  m-aş exprima, cultul muncii şi dragostea pentru semeni. Fără dragoste şi muncă nu se poate face nimic şi nu există nimic”.

Putem vorbi cu certitudine despre o veritabilă lecţie de dăruire şi devotament în slujba frumuseţii şi adevărului.

                                                         Mariana Moga Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania