Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

,,Povești și povestiri rrome”, printre nămeți la Botoșani

,,Paramică thaj phenimata le rromenqe” sau ,,Povești și povestiri rrome”
O nouă carte pentru tineri rromi

Astăzi, 19 decembrie a.c., la Centrul de Informare Culturală ,,Luceafărul” din Centrul Istoric al Botoșanilor, a avut loc un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții ,,Paramică thaj phenimata le rromenqe” (,,Povești și povestiri rrome”).
Deși vremea de afară nu a fost prielnică unui astfel de fapt, momentul nu a fost vitregit de prezența unor persoane notabile, printre care prof. dr. Dan Prodan, Ion Istrate – directorul Editurii Agata, poetul D.M. Gaftoneanu, prof. Jupiter Borcoi, Cosmin Lascarache – președintele Asociației ,,Cultus Humani”, pasionatul colecționer – Mircea Pușcașu, precum și a unui public iubitor de lectură.
Autorii cărții – Jupiter Borcoi, Gheorghe Sarău, Nicolae Pandelică și Ionel Cordovan, precum și pictorul Eugen Raportoru, care a ilustrat într-un mod adecvat textele scrise – s-au bucurat de aprecieri și îndemnuri de a continua acest demers atât de necesar în plan cultural și educativ. Remarcabile au fost intervențiile prof. Dan Prodan și poetului D.M. Gaftonenanu, acesta din urmă dedicând și un frumos catren umoristic profesorului Jupiter Borcoi.
Lansare 19 dec [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.573 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5