Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Povestea voluntariatului pentru cultura

Povestea voluntariatului pentru cultura

Luni seara (17 decembrie a.c.), Muzeul Judetean a gazduit a XXXI-a editie a „Intalnirii de astazi”, intitulata „Povestea voluntariatului pentru cultura”. Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani a marcat voluntariatul pentru cultura manifestat in anul 2012 de catre reprezentantii ONG-ului. Au fost amintite: editiile din cadrul Programului cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi”, desfasurate pe diferite teme – sarbatori traditionale, personalitati culturale, momente aniversare, muzica din diferite perspective; lansarea revistei online Vis de Artist si parteneriatul cu Asociatia „Momentum” pentru Proiectul international „Unite Cultures Through Culture! ”; participarea la ”Seara oluntarilor botosaneni” si alegerea voluntarului senior 2012 de catre ONG-urile active prezente in urma nominalizarii noastre – Traian Apetrei; proiectul “Comunica prin arta, implicandu-te”, cu Atelierele specifice – de lectura (“Caragiale e mereu cu noi”), al copilariei, de dictie, festivalul Vis de Artist si Campania Voluntar pentru cultura. Acest proiect a fost realizat sub egida Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012, fiind inscris in Calendarul National al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis, iar voluntarii care s-au implicat atunci in realizarea Campaniei Voluntar pentru cultura au primit Certificate de apreciere.

De asemenea, elevii distinsi cu premiul I la Expozitia internationala-concurs “Invingator prin arta”, aflati sub indrumarea prof. Catalina Constantinovici, au fost recompensati in aceasta seara: Bianca Achitei, Marcela-Daniela Apopei, Iulia-Adelina Bonceag, Georgiana Jascanu, Anastasia Lipovanu, Silviu-Nicolae Murariu si Samuel Pascariu-Galiano.
Intreaga poveste a voluntariatului a fost prezentata de Alexandra Mihalache si a fost presarata cu scurte momente muzicale sustinute de Samuel Pascariu-Galiano, Marcela Apopei, Silviu Murariu, Georgiana Jascanu, Bianca Achitei, Anastasia Lipovanu, Lorena Chebac, Marina Barnea, Maria Andrisescu, Adelina Bonceag, Alexandra Mihalache si Alexandra Hariga.

Asociatia culturala Vis de Artist promoveaza voluntariatul pentru cultura si incurajeaza tinerii sa se implice in actiuni de voluntariat.
17 [800x600]13 [800x600]12 [800x600]9 [800x600]1 [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania