Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Prezență solubilă”, expoziție a artistului Dimény András la Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov invită publicul joi, 17 martie 2022, ora 14.00, la vernisajul expoziției temporare a artistului Dimény András, proiect intitulat „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”. În spațiul expozițional vom regăsi lucrări în medii artistice precum pictura, colajul și instalația. 

Expoziția, curatoriată de Sînziana Dumitrescu, muzeograf MAB, este un eseu plastic în jurul unor teme filosofice universale. “Prezența solubilă este o reinterpretare a întrebării Ce este omul?, urmărind cum se raportează acesta la lumea înconjurătoare. Se urmărește concentrarea și disoluția valorilor spirituale în acțiunile noastre de zi cu zi. Prin arta sa, Dimény András introduce elemente simbolice și metaforice ce trimit la ideea filmului „Călăuza” de Tarkovsky și la scrierile unor mari gânditori precum Franz Kafka și Constantin Noica. Lucrările sunt realizate într-o varietate de tehnici: instalație, pictură, colaj, elementele naturale relaționând cu elemente sintetice.

Dimény András (n. 1968) este un artist brașovean cu studii de pictură la Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Și-a dedicat viața artei, iar în prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov și profesor la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov. A avut 7 expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație”, informează biroul de Comunicare și Relații Publice al MAB, referent de specialitate Alexandra Ardelean.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului (B-dul. Eroilor nr. 21), iar invitatul special este dr. Ágnes Ziegler, istoric de artă. Accesul la eveniment și vizitarea expoziției se va face fără prezentarea Certificatului Verde, dar purtarea măștii de protecție rămâne la nivel de recomandare. Intrarea la vernisaj va fi gratuită. Expoziția se poate vizita până la data de 1 mai 2022.

Cosmina Marcela OLTEAN

Foto – MAB

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania