Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Râmnicu Vâlcea. Lansare de carte, Maria CERNĂTESCU

Cuvântul domnului Profesor  GHEORGHE PANTELIMON
Președinte al Asociației Seniorilor din Educație, Știință, și Cultură, județul Vâlcea și Vicepreședinte al Forumului Cultural al Râmnicului.
__

Distinsă asistență,
Doamnelor și domnilor,

Participăm cu deosebit interes la un eveniment literar organizat de Forumul Cultural al Râmnicului, Biblioteca Județeană „Antim  Ivireanul” Vâlcea și Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea.
Astăzi, doamna profesoară Maria Cernătescu își lansează în citadela vâlceană a cărții, două volume de poezie și pictură: EU SUNT APA CU TUMULTURI care a văzut lumina tiparului în anul 2021, la Editura Letras din București și STAU ÎN TIMP ȘI ÎN FURTUNĂ, apărut  în 2022 la Editura Agata din Botoșani, pentru care îi adresăm sincere felicitări.
Mai multe poezii au fost publicate în cele mai recente, două numere ale revistei „Seniorii” și în revista „Rotonda Valahă”, bucurându-se de aprecieri din partea cititorilor.
Este o mare plăcere să vorbesc despre familia Cernătescu, o familie de viță nobilă, distinsă, onorabilă, alcătuită din intelectuali de valoare, profesori cu vocație și artiști înzestrați.
Îi cunosc de peste 40 de ani, din perioada în care își desfășurau activitatea la Liceul de matematica-fizică din Bălcești, o unitate renumită în învățământul vâlcean, prin performanțele înregistrate.
Domnul Miron Cernătescu era profesor de muzică și confecționa instrumente muzicale-naiuri, pentru formația de elevi pe care o pregătea și din care făcea parte și fiica sa, Dalila Cernătescu, aceasta devenind o stea a acestui vechi instrument, iar doamna Maria Cernătescu era profesoară de desen tehnic și arte vizuale.
Membrii familiei Cernătescu au biografii spectaculoase, se bucură de notorietate atât în țară cât și în străinătate, Dalila fiind cunoscută în țară și în străinate.
În cariera sa profesională, doamna Maria Cernătescu a obținut cu elevii pe care i-a îndrumat, peste 250 de premii, distincții, diplome naționale și internaționale, emisiuni la radio, expoziții de grup în țară.
Se știe, că artiștii au o sensibilitate aparte, doamna Maria Cernătescu fiind deopotrivă poetă și pictoriță talentată. În prezent are în lucru un nou volum de poezie și unul de proză scurtă.
În ultima decadă a lunii noiembrie 2022 sărbătorile au încântat sufletele familiei Cernătescu: pe 20 noiembrie au celebrat 50 de ani de conviețuire, cinci decenii de împliniri; pe 22 noiembrie, doamna Maria și-a lansat cele două volume de versuri și pictură iar pe 23 noiembrie a împlinit o vârstă frumoasă, rotundă, a maturității în creația spirituală.
Urăm din toată inima, acestei familii binecuvântate, viață lungă, zile senine, multă inspirație, putere de creație și realizări remarcabile în continuare!


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania