Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Regulamentul  Concursului Național de Atitudine Patriotică ,,V-ați iubit vreodată țara?’’, Ediția 2019 – 2020

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 12 (132), Decembrie 2019
V-ați iubit vreodată țara?
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

REGULAMENTUL CONCURSULUI  NAȚIONAL DE ATITUDINE PATRIOTICĂ
 ,,V-AȚI IUBIT VREODATĂ ȚARA?’’, Ediția 2019 – 2020

Primit pentru publicare: 07 Dec. 2019
Autor: Ciprian ANTOCHE – redactor șef  – Revista Luceafărul și fondator al Concursului Național de Atitudine Patriotică  ,,V-ați iubit vreodată țara?”
Publicat: 08 Dec. 2019
Actualizat: 15 Dec. 2019
Actualizat: 25 Dec. 2019
Actualizat: 31 Ian. 2020
© Ciprian Antoche© Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


Regulamentul  Concursului Național
de Atitudine Patriotică ,,V-ați iubit vreodată țara?’’

În fiecare an, în perioada 1 Decembrie – 24 Ianuarie, revista  LUCEAFĂRUL – revistă de cultură, educație și atitudini – organizează: CONCURSUL NAȚIONAL DE ATITUDINE PATRIOTICĂ ,,V-AȚI IUBIT VREODATĂ ȚARA?’’

Concursul are ca unică temă de participare, propusă pentru toate secțiunile de creație, tema: ,,PATRIOTISMUL’’ și este adresat tinerilor patrioți cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani, fiind structurat pe trei secțiuni distincte de participare:

1.secțiunea Poezie (poezie clasică, baladă, odă, epistolă, poem eroic, fabulă, etc);
2.secțiunea Proză (proză scurtă, proză lungă, eseu, descriere, reportaj, impresii, etc);
3.secțiunea Pictură (desen).

Participanții pot trimite la alegere doar o singură lucrare pentru jurizare, indiferent de secțiunea de concurs aleasă.

Lucrările se trimit în format electronic ( Word, Time New Roman, Font 12, la 1 rând și obligatoriu cu diacritice) prin una din adresele comunicate pe pagina revistei Luceafărul: www.luceafarul.net:  (redactiareviste@luceafărul.net; editura@agata.ro) ori în format fizic pe suport de hârtie la adresa redacției revistei ,,LUCEAFĂRUL’’ din Botoșani, str. 1 Decembrie nr.25 (Centrul Istoric), atât pentru participanții la secțiunile proză și poezie, cât și pentru cei ce participă la secțiunea pictură.

Lucrările trimise vor trebui să aibă titlul centrat, iar în colțul din dreapta sus se vor trece datele participantului: nume, prenume, vârsta, școala, localitatea și județul, precum și secțiunea la care solicită înscrierea în concurs.

Concursul se va desfășura în patru etape:
– etapa I: 1 Decembrie  – 24 Ianuarie – trimiterea lucrărilor (data limită de trimitere a lucrărilor nu trebuie să depășească 31 Ianuarie);
– etapa II: 1 Februarie  – 21 Februarie  – jurizarea lucrărilor;
– etapa III: 21 Februarie  – 28 Februarie – anunțarea câștigătorilor pe pagina de internet a revistei;
– etapa IV: 1 Martie  – premierea câștigătorilor (locul și modalitatea pentru premierea câștigătorilor vor fi anunțate în timp util până la data de 1 Martie).

Creațiile ce vor fi descoperite a nu fi originale, copiate ori aparținând altor surse de inspirație vor fi descalificate. Pentru onoarea copiilor rugăm a fi trimise numai lucrări venite din sufletul lor, așa cum simt și văd ei nevoia patriotică de ași iubi țara.

Juriul concursului va fi format din cel puțin 3 membri ce vor desemna lucrările câștigătoare după o analiză obiectivă ținând cont de următoarele criterii de evaluare:

1.încadrarea creațiilor trimise în tema concursului;
2.originalitatea lucrărilor;
3.mesajul patriotic transmis prin lucrările trimise spre jurizare.

De asemenea, pe lângă decizia juriului, lucrările ce vor intra spre jurizare în etapa finală  se vor publica pe pagina de internet a revistei Luceafărul, cât și pe cea de Facebook, în timp de trei zile consecutiv, doar cu inițialele și vârsta participanților spre a fi jurizare și de către cititorii revistei.

În urma analizei impactului public și aprecierilor cititorilor se va realiza un clasament (verificabil de către public pe pagina de Facebook a revistei Luceafărul, funcție de impact, comentarii, aprecieri, distribuții etc.)

Media finală va fi media notei (de la 1 la 10) acordată de președintele jurului și nota (de la 1 la 10) din mediul virtual calculată proporțional pe baza clasamentului stabilit din analiza impactului din mediul virtual (statistica site-ului www.luceafărul.net și statistica Facebook din pagina revistei, după formula {I+II[(1+2+3):2]}:2=?, unde: I= nota juriului; II= nota clasamentului din mediul virtual; 1= impact public (nr.); 2= comentarii (pozitiv, negativ); 3= distribuție către alte persoane (nr.).
Optional, Președintele jurului va putea ajusta apreciere (nota) funcție de opinia din comentarii (pagină revistă plus pagină Facebook).

Participanții ale căror lucrări vor fi declarate câștigătoare li se vor acorda diplome și premii, funcție de resursele avute la momentul potrivit.
Toți participanții vor primi câte o carte unde li se vor publica lucrările jurizate.
Lucrările tuturor participanților vor fi publicate în ediții anuale sub titlul Antologie (Poezie, Proză, Pictură). Cartea … Concursul Național de Atitudine Patriotică ,,V-ați iubit vreodată țara?”.

Participarea la concurs este GRATUITĂ!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania