Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVII-a

COMUNICAT DE PRESĂ
„Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVII-a
Înscrieri pe www.romeojulietalamizil.ro    

  • „Mizilul străluceşte în mijlocul tutulor, până acuma ca reşedinţă de subprefectură şi ca una din cele mai importante centre politice ale ţării. El datoreşte însă în mare parte importanţa sa activităţii, energiei şi devotamentului lui Leonida Condeescu. Se poate oare zice Termopile fără a zice Leonida? Nu, desigur. Ei! tot astfel, cine zice Leonida, zice Mizil. Mizilul nu se poate concepe altfel; dar nici Leonida.” (I.L. Caragiale, „O zi solemnă”)
  • Continuă înscrierile la Festivalul internațional de poezie, epigramă și umor „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVII-a. La ediția precedentă au participat 665 de concurenți români din România și din diaspora. Cei care doresc să se înscrie o pot face pe www.romeojulietalamizil.ro până pe 25.12.2023. Prin poștă, se pot trimite materialele pe adresa: Bădicioiu Laurențiu, Liceul teoretic „Grigore Tocilescu”, N. Bălcescu, 111-113, Mizil, Prahova, cu mențiunea Pentru Festivalul internațional „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVII-a. Materialele trebuie să aibă motto pe plic. În plicul mare va fi altul închis, având pe el acelaşi motto. Se menționează numele, vârsta, secțiunea, titlurile textelor, e-mailul, adresa, numărul de telefon, ocupaţia.
  • Secțiunile festivalului sunt două, una destinată adulților, care are, la rândul ei, două subsecțiuni: 
  • 1)Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are ca temă impusă schița „O zi solemnă” *, de I.L. Caragiale și 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie. Cealaltă secțiune este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și reguli. Pot participa tinerii români… de orice vârstă de pretutindeni (peste 14 ani). Detalii pot fi găsite pe www.romeojulietalamizil.ro  
  • Premiile sunt de 4000 de lei pentru ambele secțiuni și au numele unor personalități născute în Mizil: George Ranetti, Grigore Tocilescu și Agatha Bacovia.
  • Festivalul este susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Prahova, Primăria Mizil și Consiliul Local.
  • Invitați sunt prof.univ.dr. Ion Bogdan Lefter și Ducu Bertzi.
  • De-a lungul anilor, la festival au fost prezenți: Solomon Marcus, Ștefan Cazimir, Adrian Cioroianu, Dan C. Mihăilescu, Varujan Vosganian, Mircea Ionescu Quintus, Teodor Baconschi, Daniel Cristea-Enache, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Vasile Tărâțeanu, Corneliu Leu, Nicolae Dragoș, Mihai Stănescu, Marian Preda, Sorin Preda, Lucia Olaru Nenati, Sorin Roșca Stănescu, Mircea Dinescu, Daniela Vlădescu, George Corbu, Alexandru Mironov, Dan C. Lupescu, George Stanca.
  • *Epigramiștii se vor inspira din cunoscuta schiță caragialiană, care are ca temă orașul Mizil.

Coordonatorii proiectului:
prof.dr. Laurențiu Bădicioiu, prof. Victor Minea,
Maria Teodora Bădicioiu și Alexandru Vasile MineaAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania