Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Turneu aniversar – 5 ani de Ludicus

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 9 (129), Septembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Turneu aniversar – 5 ani de Ludicus

Primit pentru publicare: 19 Sept. 2019
Text și foto: Cosmina Marcela OLTEAN, U.A.G.E  – redactor șef adj., Revista Luceafărul
© Cosmina Marcela Oltean, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


 

Piesa „Dineu cu proşti” revine și în stagiunea 2019-2020 din trei motive: pentru că grupul de teatru al Casei de Cultură din Topliţa împlineşte 5 ani de activitate, pentru că în ultimul timp acesta şi-a câştigat o notorietate la care nu se aştepta în momentul debutului şi pentru că se termină un capitol important din povestea acestui grup pasionat de arta dramatică. Pasiunea pentru teatru i-a făcut pe actorii din Ludicus să crească în aceşti 5 ani atât din punct de vedere personal cât şi prin ceea ce reuşesc să transmită de pe scenă. Aprecierile nu au întârziat să apară, ceea ce au prezentat „a prins la public” şi astfel coordonatorul grupului, David Bordea împreună cu Alin Negrea, coordonator al Casei de Cultură, au reuşit să deschidă colaborări cu mai multe teatre şi case de cultură din ţară.

Ludicus a avut un mic turneu la finalul stagiunii trecute, piesa „Dineu cu proşti” fiind prezentată cu succes la Topliţa, Reghin şi Târgu-Mureş, iar stagiunea care s-a deschis în toamna aceasta începe de asemenea cu un turneu. Este vorba despre un turneu aniversar, dar şi de modul în care grupul se îşi va lua „rămas bun” pentru moment de la publicul care i-a fost alături în aceşti 5 ani. Pentru că, aşa cum ştim, Ludicus este un grup de teatru format în mare parte din liceeni din zona Topliţei care au absolvit sau se apropie de absolvirea liceului, e de la sine înţeles că în următoarele luni se vor scrie ultimele rânduri ale acestei poveşti – o poveste frumoasă pentru fiecare dintre ei. David Bordea a dorit să sublinieze totuşi ca nu putem vorbi încă de o despărţire definitivă între Ludicus şi publicul său, întrucât proiectul va fi dus mai departe, sub o altă formulă, de către Alin Negrea. Printre cele mai complexe piese de teatru prezentate de Ludicus în aceşti ani se numără „Cafeneaua”, „Bani din cer” şi „Dineu cu proşti”.

Pentru Ludicus, stagiunea 2019-2020 s-a deschis miercuri, 18 septembrie, cu a doua reprezentaţie a piesei „Dineu cu proşti” prezentată pe scena Casei de Cultură Topliţa, la care sala a fost plină şi de această dată. „Dineu cu proşti” a avut până acum patru reprezentaţii şi se va mai juca în perioada următoare la Miercurea Ciuc, Braşov şi Cluj-Napoca. „Aceşti 5 ani au fost cei mai frumoşi din viaţa mea. Mă bucur că am reuşit să creez, alături de prieteni, o familie extraordinară – familia Ludicus. Ţin să mulţumesc încă o dată Casei de Cultură Topliţa, domnului Alin Negrea, pentru că ne-a găzduit şi ne-a sprijinit timp de 4 stagiuni. Mulţumesc tuturor partenerilor noştri şi prietenilor familiei Ludicus. Spectacolul aniversar a fost unul dintre cele mai emoţionante evenimente pe care le-am trăit în ultimul an”, spunea David Bordea.

 

 

 

 

 

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania