Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Un elev de la „Racoviță” – Iași, minte sclipitoare,  a ieșit pe primul loc după barajele pentru Balcaniada de Matematică

   Elevul Radu-Ionuț Stoleriu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a reușit încă o performanță la nivel național: calificarea, pe primul loc, în lotul de juniori care va reprezenta ROMÂNIA la Junior Balkan Mathematical Olympiad (JBMO), competiție care va avea loc la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina în iunie-iulie 2022.

Elevul este mentorat de profesorul de mathematică Cătălin Budeanu care spune că mereu a știut ce își dorește și a reușit în proiectele sale: „Radu este un copil deosebit, ce poartă semnele genialități în matematică, ceea ce l-a făcut să se  afirme încă din clasa a III-a, când a participat cu succes la Concursul „Levis”, alături de copii cu un an mai mari decât el. A fost admis cu succes. Întotdeauna a știut ce își dorește, a avut un vis mare, iar acum și-l împlinește, cu bucurie și entuziasm. Părinții cred în el, îl susțin necondiționat, îl încurajează permanent, asemenea colegilor mei de la celelalte discipline. Sunt extrem de fericit  că îi sunt profesor și că parcurgem împreună acest drum”.

Deși este în clasa a VIII-a, Radu se pregătește și pentru Evaluarea Națională, el a reușit să parcurgă toate cele patru baraje pentru a se califica în lotul de juniori, în competiție cu elevi din clasa a IX-a. Anul acesta, competitorul a reușit să obțină, cu punctaj maxim, premiul I și medalia de aur la Concursul Național UpperSchool și Durer International Competition din Ungaria, acum gândurile lui stau la ce va fi la Sarajevo în iunie-iulie 2022.

Conducerea Colegiului „Emil Racoviță” afirmă că elevul de doar 14 ani este de  o inteligență sclipitoare: „Radu are o extraordinară capacitate de a se concentra asupra subiectelor care-l interesează, este deschis către orice experiență școlară și extrașcolară, în ciuda programului de studiu foarte încărcat. Este pasionat, în egală măsură, de limba chineză, de sport, despre care spune că-l ajută să aibă un stil de viață ordonat și capacitate de concentrare” este părerea doamnei Mihaela Vlioncu, directoarea Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași.

Ion N. Oprea, Iași, 5 iunie 2022Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania