Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

 -Un roman despre căsnicie și  trădare – SOȚIA DINTRE NOI publicat de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen la Editura LITERA în 2018

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.9 (153), Septembrie 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


 -Un roman despre căsnicie și  trădare –

Primit pentru publicare: 2 Sept. 2021
Autor: Ion N. OPREA, coord. Cenaclul la distanță, Membru Fondator de Onoare Rev. Luceafărul
Publicat: 2 Sept. 2021
©  Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen,  autorii(rele)

 SOȚIA DINTRE NOI, titlul celor 488 de pagini, publicate de Editura LITERA în 2018, categorii – Science fiction, Sf/Fantasty, CĂRȚI de DRAGOSTE, Litertură universală, descriere la prezentare, pe coperta a IV-a, aproape ca la Wichipedia.

 -Un roman despre căsnicie și  trădare –

                        Vanessa, recent divorțată de Richard, află că acesta s-a logodit din nou și o invidiază pe noua femeie din viața lui, Nellie. Richard, manager de succes al unui fond speculativ, s-ar putea să le înșele însă pe amândouă, și nu doar pe ele.

                   Când veți citi această carte, veți fi tentați să faceți o mulțime de presupuneri. Veți presupune că citiți despre o fostă soție geloasă. Veți presupune că aceasta este obsedată de înlocuitoarea ei – o femeie frumoasă, mai tânără, care urmează să se mărite cu bărbatul pe care îl iubesc amândouă. Veți presupune că ați descifrat anatomia acestui triunghi amoros încurcat. Nu faceți nici un fel de presupunere!

              „Soția dintre noi  – zice o altă prezentare – este un roman plin de întorsături de situație, care prezintă complexitatea și secretele unei căsnicii de invidiat și adevărurile periculoase pe care le ignoram în numele iubirii. Vanessa, recent divorțată de Richard, află că acesta s-a logodit din nou și o invidiază pe noua femeie din viața lui, Nellie. Richard, manager de succes al unui fond speculativ, s-ar putea să le înșele însă pe amândouă”?, se repetă tocmai speculativ!

                 Un bestseller de top zece New York Times. Când citiți această carte, veți face multe ipoteze. E vorba de o soție geloasă, obsedată de înlocuirea ei. E vorba de o femeie mai tânără, care se va căsători cu bărbatul pe care-l iubește. Prima soție pare a fi un dezastru; înlocuitoarea ei este femeia perfectă. Veți presupune că știți motivele, istoria, anatomia corpului ei, cunoașterea relațiilor. Veți greși, negreșit. Soția între noi este prima colaborare dintre Greer Hendricks și Sarah Pekkanen. Prietene?

    …Ea merge repede pe trotuar, părul blond îi saltă pe umeri, are obrajii îmbujorați și o geantă sport atârnând pe antebraț. Când ajunge la clădirea cu  apartamente în care locuiește, bagă mâna în poșetă și își scoate cheile. Strada este zgomotoasă și aglomerată, plină de taxiuri galbene grăbite, de navetiști care se întorc de la serviciu și de cumpărători care intră în magazinul alimentar de pe colț.  Nu  scapă  nimic  din ochii ei. Se oprește la intrare și se uită, scurt,  peste umăr. O sarcină electrică pare să-i  pulseze în mintea ei și în mine, trecătorul pe stradă. Mă întreb, dacă ea simte privirea mea insistentă. Detectarea privirii, așa se numește capacitatea noastră de a simți când cineva ne observă. Un întreg sistem al creierului uman este dedicat acestei moșteniri genetice de la strămoșii noștri, care s-au bazat pe această trăsătură ca să evite să devină pradă chiar pentru animale. Mi-am cultivat acest tip de apărare în mine, senzația că mi se face pielea de găină, în timp ce capul mi se înalță instinctiv pentru a căuta o pereche de ochi. Ochi prietenoși.  Am învățat beneficul dar și pericolul de a respinge acest avertisment.

                 Soția dintre noi și aprecierile scriitoricești, ca între cei cu preocupări apropiate, siguranță la achiziționare a ce vrei să citești-citezi: „un thriller excelent construit, cu răsturnări de situație magistrale” –Karin Slaughter, „un suspans psihologic la cote amețitoare…înspăimântător,tulburător, șocant,extraordinar…unul dintre  cele mai bune  thrillere al anului…” – gândește și scrie Nancy McFarlane,Fiction Adddction, „în Soția dinte noi, zice și Gilly Macmillan, intriga complicată, ce se derulează într-un ritm alert, este redată într-un stil narativ foarte îngrijit. Este un roman magnific și tulbuător. Un triunghi conjugal înspăimântător în care nu știi pe cine să crezi. Mi-a plăcut la nebunie” mai spune Macmillan, îndemnându-ne să-l căutăm, citim, să-l comentăm, este doar descriere a vieții din noi – Dragostea în complexitatea ei, este „deja una dintre cele mai populare cărți ale anului… se aține și susține  Entertainment  Weeklycom, tot de pe coperta a IV-a, parcă tot pentru a ne chema la citit, asigurându-ne,…cititorii săi sunt de-a dreptul captivați de întorsăturile narative șocante”. ”Uimitor, Memorabil, Șocant” este SOȚIA dintre NOI, părerea Publishers Weekly.

              Ce mai încolo-încoace, vorba lui Lauren Weisberger: „Un roman complex despre căsnicie și trădare. O lectură obligatorie!”.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania