Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

VOICHIȚA TULCAN MACOVEI – „ORIGINI – ROMANUL UNEI LUMI MOARTE” – răspuns de pe poziții biblice, adresat romanului lui Dan Brown

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Primit pentru publicare: 22 Aug. 2018
Demersul publicării: Al. Fl. Țene
Publicat: 23 Aug. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

VOICHIȚA TULCAN MACOVEI – „ORIGINI – ROMANUL UNEI LUMI MOARTE” – răspuns de pe poziții biblice, adresat romanului lui Dan Brown

(Recenzie de Christian Shines de pe website-ul christianityshines.com)

Traducere: prof. Cerasela Mădălina Iacob

În contextul întregii lumi, acum, cartea doamnei Voichița Tulcan Macovei are un rol deosebit, în sensul că ne ajută să distingem binele de răul în care trăim.

”Origini” noul roman al lui Dan Brown împinge ateismul și argumentul familiar, sprijinind designul inteligent. Deci, dl Dan Brown a încercat să promoveze în primul rând, ideea de ateism sau de „design inteligent”? Cred că aceasta este o întrebare importantă, pe care aș dori să o adaug la cele 13 întrebări pe care autorul le adresează lui Dan Brown la începutul cărții sale.
Este evident că vezi lucrând în romanul „Origini” o minte tulburătoare. Cartea atinge întrebarea fundamentală care a intrigat omenirea de milenii: suntem singuri în lume, sau există o minte superioară care lucrează și controlează destinul nostru?

A pierdut autorul manipularea dorită, prin povestea ingenios imaginată? Scriitorul de limbă română Voichița Tulcan Macovei explică în capitolele 2 și 3 din cartea sa, acțiunea romanului lui Dan Brown. (Capitolul 2: Literatură ficțională și literatură științifică, Capitolul 3: Tipul de roman și scopul cărții ”Origini”)
Se pare că este o obsesie cu transumanismul,* care se dovedește a fi, de fapt, un scop inutil. Dan Brown profită în cartea sa, de tendința actuală a Planetei, care progresează rapid spre distrugere, bazându-se pe științele novatoare, care ar întrece „Ființa Superioară”, lăsând omenirea să creadă că va evolua în „ființe” controlate de calculator. Dar, dacă un computer știe totul, de ce nu poate vindeca boala, de ce nu poate prezice războaiele, pentru a le împiedica să se întâmple?  Sau mintea noastră este prea mică pentru a face față tuturor informațiilor?
Cartea de față completează ideile domnului Dan Brown, aducând informații din Sfânta Scriptură, în prelungirea științei.
În cartea „Origini – Romanul unei lumi moarte”, Voichița T Macovei încearcă să treacă de limitele ochilor celui necredincios, descriind adevărata lume, diferită, care va veni în viitor, dacă alegem să credem în Dumnezeu. Chiar dacă lumea de astăzi crede că un computer pare să știe „de unde am venit”, înșelându-ne că va ajunge să conducă întregul Univers, Voichița Tulcan Macovei explică în cartea ei, că Iisus Hristos este cheia vieții și a mântuirii sufletului.
Sfânta Scriptură ne spune că știm în parte și nu suntem decât „mesageri” care joacă un rol în legile fizicii. Dar, se vede clar că atunci când vine vorba de religie și istorie religioasă, Dan Brown este ignorant și, trebuie să recunoaștem, cartea „Origini” expune încă un roman care vizează distrugerea lui Dumnezeu însuși!
Cărțile anterioare s-au îndepărtat de Iisus, Fiul lui Dumnezeu, de creștinism și de Biserica Catolică, dar nimic împotriva Islamului?
Doamna Macovei pune capăt în cartea ei unei prejudecăți, pentru a afirma, foarte clar, că știința și Dumnezeu sunt una și aceeași. Din nefericire, Dan Brown va corupe multe suflete, dar „Origini – romanul unei lumi moarte” explică faptul că sufletul omenesc trăiește după moarte și este nemuritor. Epoca modernă atacă pe Dumnezeu prin multe căi, deși nu se poate vorbi despre Știință Versus Dumnezeu. Aceasta deoarece, originea Universului indică faptul că avem valori morale, deoarece suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu. Voichița T.M. scrie cu scrupulozitate că suntem sclavi ai propriilor păcate, dacă trăim într-o lume fără Dumnezeu. În același timp, trăind numai prin știință nu este logic, deoarece riscăm să ne întrebăm dacă ceea ce am învățat nu ar putea fi greșit.
„Origini – Romanul unei lumi moarte” argumentează că metoda științifică și textul biblic merg mână în mână, deoarece Dumnezeu a făcut totul. Sufletul nostru trebuie să știe cine este Duhul Sfânt și să înțeleagă că prin această ipostază Dumnezeu conduce lumea și întregul Univers.
De aceea, recomand această carte pentru a îndepărta falsitatea pe care oamenii o au astăzi despre o carte scrisă cu mii de ani în urmă, numită Biblia.
Cartea doamnei Macovei este una bine concepută. Cititorii pot înțelege, cu ușurință, cum un scriitor creștin îndepărtează conceptul ateu despre lume și despre viață, din romanul unui scriitor extrem de cunoscut, Dan Brown.

*Transumanismul (uneori simbolizat prin >H sau H+) este o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară. Gânditorii transumaniști studiază posibilitățile și consecințele dezvoltării și folosirii în aceste scopuri ale tehnicilor de îmbunătățire umană și ale altor tehnologii în curs de apariție. Pericolele și beneficiile posibile ale noilor tehnologii puternice care s-ar putea să schimbe radical condițiile vieții umane sunt, de asemenea, preocupări ale mișcării transumaniste. (.. Wikipedia)

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania