Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la Botoșani

 

Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la Botoșani

 

Luni, 21 martie, Asociația culturală Vis de Artist a organizat a 47-a ediție a programului cultural-artistic-educativ intitulat ”Întâlnirea de astăzi”.

Catalina cPe 21 martie europenii sărbătoresc Ziua Muzicii Vechi și îl celebrează pe unul dintre cei mai importanți compozitori ai acestei muzici, Johann Sebastian Bach, născut într-o zi de 21 martie, în urmă cu 331 ani. În această zi au loc evenimente în toată Europa. Ziua Europeană a Muzicii Vechi/European Day of Early Music este un proiect REMA – Réseau Européen de Musique Ancienne, inițiat și lansat în anul 2013. REMA este promotorul oficial al rețelei reprezentative pentru muzica veche din Europa, cu 65 de membri în 20 de țări.

Manifestarea organizată de Asociația culturală Vis de Artist și realizată în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani a fost înscrisă în circuitul european prin două momente artistice. Primul a fost susținut de grupul vocal din cadrul Asociației, care a interpretat ”Canon” de Johann Pachelbel, o cunoscută lucrare, extrem de cântată peste tot în lume.Al doilea moment artistic a surprins o succintă trecere prin istoria muzicii vechi, utilizându-se materiale audio-video.

Catalina constCopiii care urmează cursuri muzicale la Asociația culturală Vis de Artist beneficiază de metode moderne de educație muzicală. Cursurile au la bază pedagogii moderne ale școlii active muzicale, prin reprezentanții ei: Zoltan Kodaly, Jacques Dalcroze, Carl Orff, Maria Montessori, și apelează la abordări interactive, pluridisciplinare, ce implică conexiuni între mișcările corporale și muzică. În cadrul acestui eveniment, au participat copii cu vârste cuprinse între trei și 17 ani, dar și mămici, care s-au alăturat prin cântec copiilor lor. Întrucât pe 21 martie se sărbătorește și Ziua internațională a poeziei, organizatorii au oferit celor prezenți și un moment special, o poezie dedicată mamelor prezente.

În această ediție a fost desemnat și voluntarul Vis de Artist al anului 2015. Au fost nominalizați primii zece voluntari și evidențiați finaliștii Vis de Artist ai anului trecut. În urma punctajelor obținute, voluntarul anului 2015 a fost desemnat Vlad Calimandriuc.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania