Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Parteneriatul familie-școală asigură învățarea relevantă și devotată

Părinţii sunt cele mai importante persoane din viaţa unui copil. Ei asigură fundamentul cultural şi sistemul de valori al copilului. Implicarea părinţilor nu constă doar în participarea la activităţi, programe, evenimente, ci include înţelegerea unui copil îndeajuns de bine. Această cunoaştere se referă la emoţiile şi sentimentele copilului, cum se descurcă în situaţii dificile, care sunt reacţiile lui în contexte necunoscute pentru el.

„Fiecare copil pe care îl instruim este un OM dăruit societăţii.” – Nicolae Iorga

E dovedit faptul că elevii învaţă mai bine şi sunt mai buni, atunci când familia sprijină învăţarea. Implicarea părinţilor îmbunătăţeşte starea emoţională a elevului, crează relaţii durabile, duce la îmbunătăţirea performanţelor. Părinţii implicaţi au nevoie de pedagogi proactivi, care să se asigure că nevoile şi interesele acestora sunt abordate şi li se răspunde cu promptitudine. Cu o astfel de atitudine, reciprocă, ei pot rezolva împreună orice problemă.

Activitatea elevului în clasă este o continuitate a activității acasă, fapt ce solicită implicarea celor doi factori de a se sprijini reciproc. Implicarea familiei în educaţia copilului îi face pe părinţi să conştientizeze că acest rol nu îi aparţine în exclusivitate şcolii.

Comunicarea eficientă este cheia unui parteneriat de suscces. Cadrele didactice trebuie să facă permanent schimb de idei cu familiile, să le implice în procesul de luare a deciziilor, să le ofere oportunităţi de implicare în activităţi ca şi experţi, prezentatori, observatori, organizatori de excursii, participanţi în elaborarea regulilor şi a activităţilor extracurriculare. Pot fi încurajaţi să aleagă temele şi subiectele pentru şedinţele cu părinţii. (…) Lectură completă la : https://edict.ro/parteneriatul-familie-scoala-asigura-invatarea-relevanta-si-devotata/



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania