Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

A apărut revista AGORA LITERARĂ nr.44, din septembrie 2022

 

Revista “Agora Literară” editată de Liga Scriitorilor Români, apărută zilele acestea în condiție grafică de excepție, semnată de pictorul Lazăr Morcan, având ca director pe scriitorul și jurnalistul Al.Florin Țene și redactor șef pe poetul și ziaristul Iulian Patca, cuprinde un mare evantai de lucrări literare semnate de scriitori români de pe mai toate meridianele lumii. 

Găsim o policromie a stilurilor în poeziile publicate semnate de 35 de poeți, pe care enumerăm, doar câțiva, cerându-ne scuze că nu-i amintim pe toți, fiindcă merită: Eugen Burghelea, Lazăr Lădariu, Mircea Istrate, Teofil Mândruțiu, Calistrat Robu, Mihai Ganea, Mariana Popa, Mihaela CD, Corneliu Vadim Tudor, Nicolae Dabija  etc. Poeziile publicate sunt scrise în diferite stiluri, precum cel clasic, liber și vers alb.

Cronici literare semnate de Al.Florin Țene, Virginia Paraschiv, Radu Vida, Liliana Moldovan, Gavril Moisa, Mircea Daroși  la cărțile semnate de: Iulian Patca, Al.Florin Țene, Liubomera Marusciac, Mihaelei Aionesei, Ioan Florian etc, sunt adevărate analize pe text și subtilități psihologice. Eseul semnat de Ionuț Țene despre versul eminescian “Cobori în jos Luceafăr blând “este o adevăarată analiză filozofică și filologică.

Proza este reprezentată de Ștefan Vișan și Dorian Marcoci.

Și acest număr al revistei „Agora Literară” este o publicație literară care se înscrie în elita revuistică ce scrie și înveșnicește memoria clipei literaturii române.

Al.Florin ȚeneAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania