Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Al.Florin ȚENE: A apărut “Agora Literară“ nr.33, septembrie 2017

Primit pentru publicare: 26 sept. 2017
Autor: Al.Florin ȚENE
Publicat: 27 sept. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

 

 

 “Agora Literară“ nr.33, septembrie 2017

 

Revista „Agora literară”,editată de Liga Scriitorilor Româi, cu nr.33, a împlinit zece ani de când apare trimestrial, fiind cea mai “ în vârstă“ publicație din cele 18 reviste pe care le editează aceasă organizație profesională. Având redactor șef pe omul cu mare experiență în domeniu, e vorba de scriitorul Iulian Patca, și numărul acesta cuprinde un evantai policrom de creații literare ale autorilor români din țară și străinătate. Grafica semnată de pictorul și scriitorul Lazăr Morcan, la 75 de ani, dă, ca de obicei, o acuratețe și o viziune plastic original coperților și celor 32 de  pagini ale revistei.

Poeziile semnate de Ovidiu Purdea Someș, prezentat de Ion Cristofor, deschide revista, alături de poezia lui Florin Iordache care aduce o “Închinare “lui Eminescu.

Sumaru revistei cuprinde poezii semnate de: Traian Vasilcău, Al.Florin Țene, Pușa Lia Popan, Liviu Zamfiresu, Ioan Benche, Aurel Rău, Ionuț Țene, Radu Vida, Ion Constantinescu, Viorica Popescu, Ligya Diaconescu, Florin T. Roman, Lucia-Elena Locusteanu, Ovidiu Vasile, Regeczy Szabina Perle, Mircea Dorin Istrate și mulți alții, sunt scrise în diferite genuri, în care descoperim o lirică vibrantă și originală, încărcată de o trăire autentică a eului.

Eseurile semnate de Ana Cristina Popescu și Lucia Cosmina Vlad abordează tema timpului și al cercului mitologic, iar cronicile semnate de Voichița Pălăcea Vereș, Iulian Patca, Antonia Bodea, Radu Vida sunt cărți de vizită pentru volumele apărute ale confraților Titina Nica Țene, .Florin T.Roman, Al.Florin Țene,Toth Arpad și alții.

Din evantaiul prozelor scurte publicate remarcăm cele semnate de Mihaela Rașcu, Gheorghe Răducan, Gheorghe I.Gheorghe, Ramiz Gjini și Valeria Florea Dascăl.

Și acest număr al revistei Agora Literară se remarcă prin calitatea lucrărilor publicate și diversitatea genurilor găzduite în paginile acesteia, unde scriitori români de pe întreg mapamondul își găsesc spațiul ospitalier pentru operele lor.

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania