Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

ARENA REVISTELOR.,,Tineri jurnaliști, fără frontiere”

ARENA REVISTELOR
,,Tineri jurnaliști, fără frontiere”
O cochetă țâșnitură asupra vetrei noastre strămoșești

Aștrii apar și dispar! Caelum est Istorum! (Cerul este al lor!)

Aș fi vrut ca de această dată să continui ideea comentând despre cele două reviste botoșănene: ,,Țara de Sus” și ,,Vatra Noastră Românească”. Dar, în mod determinativ, sine mora, am gândit că e bine să semnalez apariția recentă a unei publicații periodice transfrontaliere (!), o inițiativă care se alătură celor dinainte amintite, în altă siluetă, și care se rostogolește provocator asupra vetrei noastre strămoșești.

Revista ,,Tineri jurnalişti, fără frontiere” este editată de Asociaţia ,,Floare Albastră” cu sprijinul Primăriei Botoşani și apare lunar sub coordonarea cunoscutei ziariste Carmen Moraru și a Mariei Popa, din Bălți, iar redactori sunt adolescenţi din cele două localităţi transfrontaliere, totul încropit pe seama unui parteneriat între asociația botoșăneană și Asociaţia Internaţională „Small Euro Business”.

Cred, și nu de azi, ci de mai mulți ani, că jurnalista Carmen Moraru este omul de cultură pasionat pentru lucruri și fapte sensibile și, deci, implicit își consumă potențialul energetic în acest spațiu, oferind publicului numeroase acțiuni culturale, publicații periodice și cărți.

Prin publicația de față, ignorând barierele stabilite adhoc, Domnia sa antrenează forțe nebănuite de la tineri adolescenți la personalități de seamă și oameni puși pe treabă din mai toate domeniile de activitate, ceea ce face ca revista, după o distribuție ca la carte a formatului tipărit (cel online poate fi văzut la adresa: http://liceenibotosani.blogspot.com), să prindă viață autentică și să-și impună ideea scopului pentru care a fost creată.

Considerând că orice nouă publicație tipărită este, certamente, un antifarmac al zapajului de astăzi, felicit fondatoare acestui interesant demers cultural și, împreună, vă propun să urmărim evoluția cochetei țâșnituri ,,Tineri jurnaliști, fără frontiere”.

,,Aștrii apar și dispar!” Caelis nostrum! (Raiul nostru!)
Picture2 [800x600] Picture3 [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania