Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Arena scriiturilor: Constantin Adam și ,,Iacobeni – file de cronică”

Arena scriiturilor

Adam,ConstantinConstantin Adam și ,,Iacobeni – file de cronică”

Constantin Adam, un fiul al Iacobenilor, nu-și dezice obârșia!

Dragostea față de locurile natale, care i-au fixat, încă din fazele de început ale formării personalității, valori autentice ale satului tradițional românesc, l-a determinat  să le dedice o carte intitulată ,,Iacobeni – file de cronică”. Cartea a apărut nu de mult la editura Business Print și cred că ar fi meritat să i se aloce un ISBN (al editurii) și chiar un demers pentru o catalogare a Bibliotecii Naționale a României. VolumIMG_0001 [1024x768]ul are o importanță istorică majoră pentru acele locuri din Valea Jijiei, este o corecție și, în același timp, o contribuție la organizarea memoriei conștiinței noastre naționale. Puțini dintre noi realizăm cât de mult contează, sau mai bine zis, cât vor valora, în timp, asemenea scrieri. Un text literar, dacă e reușit, va mai fi căutat după ce va fi dat publicitații, în schimb o carte cu date și informații despre locuri, despre oameni, despre faptele lor vor fi pe veci interesante.

Aceasta carte mai este și o frescă social politică a vremurilor pe care le trăim: impresii, atitudini, dezamăgiri și reflecții asupra a ceea ce se vede și trăim zi de zi, pentru că ,,(…) Civilizația se impune ca o necesitate nu ca un scop. (…) Din pomană nu se poate trăi mereu. Schimbați-vă modul de a gândi!(…), adică ,,muncă fără pâine nu se poate”.

E clar: Constantin Adam este un mare sufletist, un depozitar și un emițător către generațiile viitoare al obiceiurilor și atitudinilor noastre strămoșești! Sper să nu se oprească aici!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.586 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5