Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Arta face întotdeauna casă bună cu istoria

 

Arta face întotdeauna casă bună cu istoria

-Fotoreportaj-

În după amiaza zilei de 27 septembrie a.c. a avut loc vernisajul expoziției de pictură a doamnei Rodica Olteanu, în spațiul încărcat de istorie al Turnului Croitorilor. Pictoriță este din București, dar originară din județul Mureș.

La primul etaj al Turnului, bastionul    reprezintă colțul de sud-est al cetății medievale ridicate începând cu secolul al XV-lea (este amintit deja în anul 1475), a avut loc vernisajul. Documentele ne arată că Între anii 1627-1629, în perioada principelui Gabriel Bethlen, bastionul a fost reconstruit, ajungând la forma actuală. Este construit din piatră dăltuită, zidurile masive păstrând încă lăcașurile de tragere, a fost amenajată expoziția având ca generic „Memoria Culorilor”, care  cuprinde 23 de tablouri în ulei și 11 acritice.

Vernisajul a fost deschis de corespondentul Radio Actualități Claudiu Pădurean care, cu profesionalism, a vorbit despre tablouri și stilul folosit de pictoriță, membră UAP.

După care acesta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor Români care a vorbit despre activitatea pictoriței, concluzionând:” Artista este un pictor al tainelor și al invizibilului. Ea pictează umbre, lumi invizibile, privește spre fantastic și teluric cromatica sa este extrem de bogată și de generoasă.“ În încheierea expozeului, Al. Florin Țene a susținut un recital poetic închinat omului de artă.

În încheierea vernisajului Rodica Oltean a prezentat celor prezenți cartea sa “Simbioza artelor- însemnări din timp “.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania