Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, 2024. Ediţie aniversară: „Marin Sorescu. Setea Muntelui de Sare”

UNITER organizează, în perioada 20 martie-20 aprilie 2024, cea de-a 20-a ediţie, aniversară, a Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” ce reuneşte proiecte inedite pentru susţinerea financiară a artiştilor aflaţi în situaţii de viaţă delicate.

  • Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002 de către UNITER ca un cadru al solidarităţii de breaslă, ca un suport moral şi financiar pentru artiştii care se confruntă cu probleme existenţiale. Prin intermediul teatrelor de stat și independente, asociate acestui demers, vor fi susţinute spectacole sub semnul comunităţii de idei, sentimente, interese, într-un spirit unitar de acțiune şi înţelegere. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală deschis la ING pentru beneficiarii programului.
  • Ediția aniversară a Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” de anul acesta  reuneşte artiști și proiecte inedite la care UNITER este partener. 
  • Noul proiect, construit de regizoarea Mariana Cămărăşan, definit ca un triptic al speranței, încrederii și solidarității, poartă titlul „Marin Sorescu. Setea Muntelui de Sare” şi reuneşte, pentru prima dată, piesele trilogiei soresciene, producții a trei teatre din România și Republica Moldova, ce vor fi susţinute pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Acestea sunt: „Iona” cu Lari Giorgescu, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, producție a Teatrului Dramaturgilor Români din București; „Matca” cu Antonia Barancea în rolul principal, alături de Galina Lazarenco, Anatol Burlacu, Ion Munteanu, Alexandru Dicusar și Nicoleta Zghibarță, un spectacol de Mariana Cămărășan, o producție Teatrul Fără Nume din Chișinău – Republica Moldova (în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău); „Paracliserul” cu Claudiu Bleonț, adaptare după producția Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. 
  • Actorul Marius Bodochi, directorul artistic al Teatrului Național București, va prezenta în data de 27 martie, la Sala Atelier, un eveniment care celebrează Ziua Mondială a Teatrului, Ziua Unirii Basarabiei cu România şi 88 de ani de la nașterea scriitorului Marin Sorescu. 
  • „Se anunță un adevărat maraton în amintirea unuia dintre cei mai fanteziști și autentici scriitori români”, se spune în comunicatul UNITER. 
  • Maria Dobrescu


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania