Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Cartea botoșăneană. Lansare, Debut literar – artistic, Ecaterina Pînzariu, ”Cu și fără tine”, Ediţie îngrijită de Laura Mihaela Dinu, Botoșani: Agata – 2019

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr.10 (142), Octombrie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Cartea botoșăneană. Lansare, Debut literar – artistic. Ecaterina Pînzariu, ”Cu și fără tine”, Ediţie îngrijită de Laura Mihaela Dinu, Botoșani: Agata – 2019

Primit pentru publicare: 17 Oct. 2020
Autor: Ion ISTRATE

Publicat: 17 Oct. 2020
© Ion Istrate, © Revista Luceafărul


 

Lansarea cărții, dumincă – 18 oct. 2020, începând cu ora 17:30, la Old School (Botoșani), în organizarea Cenaclului de vineri

CU ȘI FĂRĂ TINE, o carte, un debut literar artistic strălucitor al tinerei Ecaterina PÎNZARIU,  apărută la Editura Agata sub îngrijirea prof. Laura Mihaela DINU, redactor șef. Coperta, Cristina HERMAN.
E o diferență mare de la ,,generația-n blugi” la generația ,,feisbuc” (Facebook). Constatăm un act cultural artistic modern subjugat de presiunea timpului, de-al folosi eficient, pentru a corespunde repeziciunilor din interacțiunea relațiilor interpersonale și sociale.
Te salut, generație ,,feisbuc”!
Sigur, Ecaterina aparține aceste generații, tineri care se integrează rapid și-și consolidează demnitatea, ca trăsătură a personalității umane.
În cartea sa de debut, Ecaterina Pînzariu, cu o dispoziție naturală vrednică de admirație, creează un mutualism, vers – grafică, componente ce dau un inspirat mesaj pentru viețuitorii acestor vremuri. E un stil, o artă a exprimării alese, prin care tânăra autoare ne convinge cu elocvență să descoperim tainele vieții.
Ecaterina are har!
Titlul cărții ,,cu și fără tine” cristalizează esența conținutului așezat între cele două coperți. ,,Tine”, acela din titlul, poate fi ,,cu și fără Dumnezeu”, ”cu și fără Soare”, ”cu și fără Apă”… sau ,,cu și fără Cupidon”, ”cu și fără bani” și câte, și câte nu se pot combina pentru a așeza acest debut, ca unul strălucitor, promițător, tocmai prin meritul de a oferi cititorului acea retorică provocatoare, de a filosofa.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania