Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ce ne-am face fără poezie?

Ce ne-am face fără poezie?

Într-o lume în care anormalul ţine loc de normal, există copii, tineri care se întreabă cu un firesc motivant: Ce ne-am face fără poezie? Răspunsul şi-l dau tot ei, „atingând esenţa nemuritoare a sinelui”.
Acesta este începutul poveştii celor care s-au întâlnit sub vraja creaţiei la Concursul Tinere Condeie, faza judeţeană. Aproape 40 de elevi din judeţul Botoşani au ales mirajul scrisului şi s-au aliat cu poezia dintr-un motiv pe care-l recunosc sincer: prin poezie rămâi copil.
Structurat pe 5 secţiuni concursul s-a desfăşurat pe 28 aprilie 2012, la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani.
Comisia de evaluare a promovat pentru faza naţională următorii elevi:
Secţiunea POEZIE LICEU: Dupu Ioana Nicoleta, locul I; Dupu Diana, locul II; Stoleru Irina Maria,locul II; Galer Vlad, locul III.
Secţiunea POEZIE GIMNAZIU: Nicuţă Elena Gabriela,locul I.
Secţiunea PROZĂ LICEU: Chilărescu Alexandra, locul I; Cruţ Andreea , locul II; Danalache George Nicolae, locul II; Dupu Diana, locul III.
Secţiunea PROZĂ GIMNAZIU: Aprilescu Laura, locul II; Gherasim Adelina, locul III.
Secţiunea ESEU LICEU: Beiu Denisia, locul III.
În spatele a ore de lectură, evaluatorii au învăţat la rândul lor că, într-o lume nedreaptă, copiii ne arată “arta de a cădea în picioare” şi curajul de “a nu lăsa teama să te împiedice de la jocul vieţii”.
Concursul, odată finalizat, a lăsat celor care s-au aflat, pentru câteva ore ca evaluatori în “cetatea – albastră” a Poeziei, sentimentul că aceşti tineri au ales această modalitate de exprimare pentru “a rămâne copii”. Deşi privesc spre poeţii consacraţi ca la “icoane ascunse în antologii”, aceşti tineri şi-au propus creaţiile, plecând de la un motto ales de unul dintre participanţi:”Dacă lupţi, poţi să pierzi, dacă nu lupţi, ai pierdut deja”.
Se spune că imaginaţia unui copil, ca şi a unui poet, nu are limite. Au dovedit lucrul acesta cei care ar vrea ca “soarele să le fie frate” sau ca “gândurile lor să se înalţe către noi ca stelele pe cer”. Să ne găsim timpul pentru a le privi.

Prof. Mihaela Budeanu Mihalachi,
Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani

N.B. Am ales motto-urile elevilor pentru a-i defini mai bine pe cei care au participat la acest concurs.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania