Revista Luceafărul

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Comunicat, Liga Scriitorilor Români. Solidaritate cu scriitorul britanic şi american Salman Rushdie.

COMUNICAT

Liga Scriitorilor Români, prin cei 1500 de membrii, este alături de scriitorul SALMAN RUSHDIE, autorul volumului “Versete satanice“, apărut în anul 1989, în aceste clipe grele, în urma atentatului suferit din partea unui tânăr extremist islamist.

Scriitorii din această organizație scriitoricească profesională, cu sediul central în Cluj-Napoca-România, își exprimă solidaritatea cu ideile scriitorului aflat acum într-un spital din New York, care luptă pentru dreptul de libertate în exprimare și eliminarea cenzurii. Membrii Ligii Scriitorilor Români promovează prin revistele organizației libertatea de exprimare care este consacrată în dispozițiile art. 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată de ONU în anul 1948. Ca această declarație să devină aplicabilă, statele au semnat un tratat pe care s-au angajat să-l respecte (printre ele s-a aflat și România). Așa a apărut Pactul Internațional cu privire la Drepturile Civile și Politice, care tot la articolul 19 reglementează libertatea de exprimare.

Suntem alături  de scriitorul SALMAN RUSHDIE în aceste clipe de cumpănă și îi dorim însănătoșire grabnică !

Al.Florin Țene
Președintele național al Ligii Scriitorilor Români

Nota redacției:
Sâmbătă, 13 Aug. 2022, a avut loc  un ,,atacul brutal” asupra scriitorului britanic şi american Salman Rushdie, care se află în stare gravă după ce a fost înjunghiat în timpul unei conferinţe din statul New York. (sursa: news.ro)

Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania