Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Cuvântul editorului. Alt gen de antologie: Istorii, comentarii, miscelanea

  ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
  Revista Luceafărul (Bt), Anul – X
  Primit pentru publicare. 29 Mart. 2018
  Cuvântul editorului, Gheorghe A. STROIA
  Publicat: 30 Mart. 2018
  Editor: Ion ISTRATE

   

  Alt gen de antologie: Istorii, comentarii, miscelanea

   

  De curând la Editura Armonii Culturale-Adjud s-a dat  curs tipăririi și a ajuns la cititori și biblioteci un alt gen de antologie, Istorii, comentarii, miscelanea,345 de pagini, autor cunoscutul scriitor și publicist ieșean Ion N. Oprea.
           Iată ce am scris despre aceasta pe copertă a  volumului  I care îndeamnă: „Citește și dă mai departe!”:
  „Am reușit să-i „smulg” marelui publicist și promotor cultural ieșean Ion N. Oprea promisiunea că prezentul volum din „Istorii, comentarii, miscelanea” va fi primul volum dintr-o nouă serie de succes, care va înseria un număr cât mai mare de volume ulterioare, chiar dacă dânsul, cu modestia-i caracteristică a afirmat că…doar Bunul va decide câte materiale viitoare se vor adăuga acestui inedit ciclu. Articolele publicate în antologie, sub coordonarea și îngrijirea distinsului literat ieșean, cuprinde atât materiale proprii, cât și ale membrilor și colaboratorilor Cenaclului la distanță, care au dorit să subscrie provocării.
           Cu adevărat ISTORII – prin paginile dedicate civilizațiilor străvechi, pornind de la strămoșii noștri daci, parcurgând perioade tumultoase din istoria omenirii (al doilea război mondial) până în prezent. COMENTARII – prin replicile pertinente și asumate, cu scopul de a pune în valoare conținuturile, dar și de a crea polemici constructive în jurul subiectelor abordate. MISELANEA –prin  studiile și articolele științifice culese, care vor incita curiozitatea și imaginația cititorilor, fiind cu siguranță la prima citire.
          Destine și întâmplări senzaționale, oameni cu abilități și capacități extraordinare, scriitori valoroși, nume prestigioase ale culturii contemporane, se reunesc în paginile acestei antologii, pentru a crea un întreg valoros în și prin sine. Acerbicia cu care Ion N. Oprea caută și descoperă lucruri, rigurozitatea cu care investighează trecutul sau analizează prezentul, sunt demne de toată admirația.
           Armonii Culturale este mai mult decât onorată să inaugureze în anul de grație 2018 această inedită întreprindere, căreia îi dorește cât mai multe volume, care să creeze o aură de spectaculos și excepțional, prin toate materialele ce vor fi „înrolate” aici.

          Felicitări, Ion N. Oprea, pentru tot ceea ce sunteți, pentru hărnicia cu care puneți în lumină valoarea, redefinind-o ca pe o necesară și indispensabilă probă a timpului ! ”…

                                                                  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  1 comentariu la acestă însemnare

  1. marin ifrim spune:

   Felicitări! Mă bucur că existați, că sunteți vizibili. Cu prețuire!…

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5