Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

De ce ar trebui să mai citească elevii noștri?

Întâlnesc tot mai des în rândul elevilor mei întrebări precum de ce ar trebui să mai citească, de ce este necesar să petreacă timp răsfoind cărți, ce au de câștigat dacă vor citi. Gândind la toate aceste întrebări, mi-am dat seama de un lucru: elevii nu caută un pretext să nu mai citească, ci caută o explicație logică de ce ar trebui să citească. Așa cum la începutul anului școlar stabilim un set de norme ale clasei, explicând de ce este indicat să le respecte, așa ar trebui să purtăm discuții cu elevii și despre importanța lecturării poveștilor, fără să mai punem accent pe eventualele alternative.

Poate că este mai interesantă vizionarea unui film pentru că este o activitate realizată într-un timp mai scurt, sau poate pentru că poate fi derulat în momentele „de umplutură”, însă accentul trebuie pus pe faptul că o carte ne pune să ne imaginăm cum ar trebui să arate un personaj, ne trimit într-o călătorie imaginară, astfel evadând din viața cotidiană, ne creăm o stare de bine.

Alte motive pentru care ar trebui să citim ar fi: (…). Lectură completă la : https://edict.ro/de-ce-ar-trebui-sa-mai-citeasca-elevii-nostri/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania