Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

De la Est la Vest  In sens invers față de martie 2020

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.1 (145), Ianuarie 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


De la Est la Vest
 In sens invers față de martie 2020

Primit pentru publicare: 22 Ian. 2021
Autor: Octavia BUHOCIU, Botoșani, redactor la Revista Luceafărul
Publicat: 23 Ian. 2021
© Octavia Buhociu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


  

De la Est la Vest
In sens invers față de martie 2020:

Taxi de acasă până la autogară , șoferului i se aburesc și lui ochelarii și atunci mai trișează, din când în când, cu masca sub nas, ca să evite vreun posibil accident. Dintre două rele el a ales…

În microbuz, zece persoane, și cei doi șoferi simpatici, toți cu mască , s-a tușit de vreo două  ori (am eu ce am cu tușitul din primăvară …), s-a sforăit, nu prea tare, dar auzibil destul, noroc de micile denivelări  din șosea, liberă  și curată , care au mai întrerupt fluxul sonor când devenea prea puternic…Parola de wifi « moscraciun » ne-a făcut noaptea după dorință : eu am petrecut-o cu Marius Manole, Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Cătălina Mustață, Nicoleta Lefter, Pavel Bartoș,… Păcat ca nu a durat mai mult.

Simpatici șoferii, dar nu au mai ajuns cu mașina , din cauza unor lucrări ?! până în fața intrării în aeroport, ca de obicei ; și atunci patru persoane  am făcut vreo 1000 de pasi,  evident pe jos, nu asta-i supărarea, la ora 3 dimineața,  sportu-i sănătate, dar trotuarul avut la dispoziție , cam zgrunțuros, cu denivelări importante , nu prea a fost pe placul roților trolerelor noastre … cine are ochi să citească…cine știe precis cât va mai dura…

În aeroport, în afară de turiști ( de diverse culori și aspecte), trolere, rucsacuri, genți, era destul de mult personal de ordine, bine organizat și plasat în vederea respectării normelor igienice, nu ? La prezentarea pașaportului, se scoate, totuși, masca, turistul : să se vadă legătura, cât de cât, dintre fotografie și  realitatea fizică…

În avion, multe locuri libere, eu am stat pe 3, de exemplu, dar nu numai eu, comparativ cu alte  ocazii când locurile  erau  aproape / toate ocupate … 18 F, locul meu, este exact la una din ușile de ieșire de urgență ; am fost instruită, în particular, chiar dacă exista și desenele explicative, de un însoțitor de bord, foarte grijuliu : « Dacă vă e frică, schimbăm locul ».  La 10-11000 metri altitudine , te imunizezi ! Și fără vaccin . Am rămas de pază la ușa cu pricina. Oricum, la nevoie aș fi fost prima catapultată, ieșită din avion . Ola la !

Avionul a decolat cu întârziere de 45 minute, fără a fi anunțați care ar fi cauza, dar aterizarea a fost exact la ora indicată pe bilet. De o vreme nu se mai aplaudă  prestația aviatorilor, a devenit un fapt banal ?!

Revista, din ianuarie 2021, a  companiei Wizzair (publicitate mascată ?) e actualizată, sunt reclame pentru măști, viziere elegante, se dă adresa și numărul  de telefon (prefix 48)  pentru cei interesați să devina distribuitori, invitații turistice prin țări din  Europa, din Orient. Romania a fost, probabil, prezentă în alte numere ale revistei, sau va fi în următoarele !? Într-un joc (The Wizz Quiz) apare  și numele București de ales pentru a găsi răspunsul corect.  E ceva!

Răsăritul de soare nu-i pe partea nr  18 F. Deci, fară descriere și entuziasm.

La controlul pașapoartelor, același sistem (scoaterea rapidă a măștii de către turist)…et c’est tout.

Apoi , prin aeroport spre gara  din apropiere, agitație nu, multe spatii  de alimentare rapidă închise, zăvorâte chiar, prin comparație cu aeroportul din București, tren destul de gol și el, familie , și gata….

 Masca e la ordinea zilei și in non- UE. Să nu care cumva să-mi pierd obișnuința romanească.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania