Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

 Eu, țăranul român, ce ordonanță respect ?

                             Eu, țăranul român, ce ordonanță respect ?

 

       -Scuzați, boieri dumneavoastră, dar eu, țăranul român , ce ordonanță militară respect? Stați în casă e același lucru cu stați în curte? E frumos la noi la sat, numai că nu știm ce să facem cu ieșitul din casă ( din curte?). Credeam că suntem și noi luați în seamă. Dacă am 65 de ani, și mai toți avem!, nu putem circula pe străzi. Amenda e mare. Judecata e mică Eu, țăranul român, cultiv spre exemplu tomate în câmp.Uneori am de mers 3-4 kilometri. Am nevoie de declarație, mască, mănuși?

Copiii sunt plecați în țările cu lapte și miere. De Paști, vor să vină acasă. Știu că tai doi miei ,crescuți ecologic. E carantină și nu au cum să vină. Problema e că nici nu mai au de lucru. Le-aș trimite ceva de mâncare, dar nu se mai poate. Mare cacialma  a mai fost migrarea! Nimeni nu s-a gândit la viitor. Puțini români rezistă. Dacă erau alegeri în mai, politicienii, indiferent de culoare, aveau temă de campanie. S-ar fi trâmbițat lozinci, fel de fel de slogane, discursuri lacrimogene desprinse din Caragiale. Așa însă, le spunem și lor creștinescul „Stați acasă!”și rugați-vă să nu muriți de foame. Erați tare bucuroși că aveți câțiva euro în plus față de alde Ion și Vasile , care au trudit pe ogorul strămoșesc.Ei bine, nu mai aveți niciun avantaj. Ion și Vasile sunt la ei acasă, în satul lor cu biserică și școală cu dascăli adevărați.Numai românii vi-s frați până la moarte!

      Dragii mei migranți,  care vreți de Paști vreți să ne dați cadou  Corona. Mulțumim. Nu o colportați în România. Sute de mii au adus-o. Când v-a fost bine și nouă ne-a fost rău nu ați spus la nimeni. Când  era vorba de vot, erați foarte vioi. Veneați nacasă și vă scuzați că nu mai vorbiți bine românește. Acum nu vă promite nimeni nimic și sunteți tare supărați. Aveți răbdare până la alegeri și veți fi iarăși importanți. Diaspora va vota pentru prosperitate. Bine ar fi ca votul să înceapă de îndată, fără limită de timp. Păcat că nu sunt anticipate. E de așteptat. Aveți puțintică răbdare. 

      Veniți acasă cât de repede puteți și vedeți ce terenuri agricole mai sunt de cultivat. Nu-i grea munca, dar e fără anotimpuri. Țăranul român nu prea mai știe să se odihnească. Mereu a dus greul. Mereu l-au ocolit ordonanțele. Nu prea l-au găsit acasă și nu prea avea ochelari să le citească. Erau bune stațiile de amplificare de la sate. Transmiteau știri locale și naționale pe înțelesul tuturor. Ion și Vasile aflau ce e prin comună. Cine mai trăiește, cine a mai murit, fără să aibă corola virus.

         Eu, țăranul român,am voie să muncesc? Nu era nevoie și pentru mine de o ordonanță specială? Ați uitat că eu vă hrănesc? Vă dau lapte, brânză, ouă , pe doi bani?

Așteptăm o ordonanță militară pentru talpa acestei țări. Țăranul român, oricum s-ar chema, e bucuros dacă va fi băgat ân seamă. Textul Ordonanței  poate cuprinde trei cuvinte: : „Sănătate, țăran român! ” 

 Vasile Lefter

                                                                                        Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania