Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Expoziția „Ștergarul, utilitate, artă, simbol”, la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

  • Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în perioada 28 aprilie – 2 iunie 2023, expoziția „Ștergarul, utilitate, artă, simbol”, la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești.  Expoziția a fost prezentată publicului pentru prima dată la Muzeului de Etnografie și grupează  47 de exponate din patrimoniul muzeului, lucrate în gospodăriile tradiționale din zona județului Botoșani. 
  • Sunt expuse ștergare având multiple întrebuințări (ștergare de uz casnic, ștergare pentru împodobirea interiorului locuinței, ștergare folosite la evenimentele importante din viață: naștere, nuntă, înmormântare) împodobite cu diverse motive decorative: geometrice, vegetale, florale, avimorfe, zoomorfe și antropomorfe, în nuanțe de roșu și negru specifice valorilor noastre spirituale.
  • Deschiderea expoziției va avea loc în data de 28 aprilie 2023, la orele 13.00. Va prezenta muzeograful Ionuț Văculișteanu. (Sursa: Comunicat de presă, Muzeul Județean Botoșani)Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania