Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Fișele revistei. Maria CRENĂTESCU, Vâlcea

Maria CERNĂTESCU
S-a născut în anul 1954, la Pădureni Jariștea-Vrancea. Absolventă a Liceului Teoretic din Vidra, a absolvit Facultatea de Arte Plastice din București și a lucrat ca profesoară de arte vizuale la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț. A debutat în literatură relativ târziu, în anul 2021, cu volumul de poezie și pictură „Eu sunt apa cu tumulturi”, la Editura Letras din București. În anul 2022, a publicat al doilea volum, „Stau în timp și în furtună”, la Editura Agata din Botoșani.
În 2023 publică volumul „Tânguiri flamânde”; București – Letras.

Poezia sa este expresia unei sensibilități tumultoase, care se confruntă cu zbuciumul existenței și cu dorința de transcendență. Versurile sale sunt însoțite de imagini ale unor tablouri proprii, care reflectă dragostea sa de frumos și de culoare. Maria Cernătescu este o artistă complexă, care îmbină lirica reflexivă cu arta plastică într-un mod original și personal.
Fiica Domniei sale, Dalila Cernătescu, este o cunoscută interpretă de nai. Ea a debutat la 5 ani la TVR și a participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale. Este și profesoară de nai la Universitatea Națională de Muzică din București

Surse:
1.www.luceafarul.net;
2.jurnalul-bucurestiului.ro;
3.cureierul.roAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania