Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

,,Iarnă de poveste” la Botoşani

Asociația culturală Vis de Artist a derulat în perioada 9 noiembrie – 13 decembrie 2015 proiectul „Iarnă de poveste”. Realizat în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, proiectul a fost inclus în cadrul programului cultural-artistic-educativ „Întâlnirea de astăzi” și a beneficiat, printre altele, de sprijinul sponsorului SC Elsaco Electronic SRL.

Obiectivele acestui proiect au fost susținute de activități menite să promoveze copiii talentați din  Botoșani în cadrul unui concert organizat sub conceptul și prioritățile Asociației culturale Vis de Artist și au consolidat comunicarea prin artă în cadrul evenimentului muzical realizat alături de un artist consacrat. Concertul „Iarnă de poveste” cu Dan Helciug și Vis de Artist a avut loc vineri, 11 decembrie, în Sala Mare a Muzeului Județean Botoșani.

constantinoviciAflat la a doua colaborare cu copiii de la Vis de Artist, coordonați de dna prof. dr. Cătălina Constantinovici, Dan Helciug a venit de această dată însoțit de colegii lui de la „Spitalul de urgență”: Lavinia Săteanu și Marcel Logofătu. Sala Muzeului Județean Botoșani a căpătat o altă dimensiune, transformându-se într-un loc magic în care artistul pare că a nimerit printr-o întâmplare. Strigându-și proprii copii, s-a trezit că de fapt are mult mai mulți, aceștia așteptându-l cu nerăbdare să poată cânta împreună. Într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, spectatorii au făcut, vrând-nevrând, parte integrantă din această frumoasă poveste. Concertul a cuprins cântece de iarnă și colinde atât din repertoriul național, cât și din cel internațional, interpretate într-o manieră aparte, folosindu-se voci, chitară, vioară, marakas, tamburine, bongos. Ca într-o veritabilă „iarnă de poveste”, picături magice au cuprins sala de spectacol, astfel încât toți cei prezenți au cântat „Colindăm iarna”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „Jingle bells” ori „Let it snow”. „Florile dalbe”, „Moș Crăciun”, „După datini colindăm” sau „Crăciun în Balcani” (compoziția muzicală a lui Dan Helciug) au beneficiat de interpretări deosebite, în aranjamente originale. Dan Helciug (voce și chitară) și crăciunița Lavinia Săteanu (voce și vioară) au impresionat publicul botoșănean prin repertoriul ales, în special cu „Silent night”, interpretat cu multă sensibilitate și emoție. „Seara de vis”, așa cum a simțit-o Dan Helciug, s-a finalizat cu compoziția lui Richard Stein din 1936, pe un text scris de Liviu Deleanu: „Sanie cu zurgălăi”, provocând o stare de euforie generală determinată de muzică, dans, zâmbete și voie bună.

După terminarea concertului, artistul a fost asaltat de spectatori pentru fotografii și autografe. Crăciunița a fost înconjurată de copii, a făcut lista pentru Moș Crăciun, notând dorințele lor. Invitații au fost încântați de colaborarea cu Vis de Artist, Dan Helciug apreciind de mai multe ori în timpul concertului evoluția copiilor. „Aceasta a fost o noapte mai specială (…) aș vrea să aplaudați Vis de Artist pentru foarte multe lucruri și mai ales pentru faptul că încearcă prin toate proiectele să aducă cultura și valoarea la suprafață pentru că avem nevoie în România”, a concluzionat Dan Helciug.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania