Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Marin TOMA: TATU ION – un primar fără obraz

TATU ION – un primar fără obraz

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie, Poezie pentru copii, Proză, Eseu, Reportaj literar, Fotografie artistică organizat de către subsemnatul în amintirea celei care s-a născut pe melegurile călărăşene, respectiv satul Floroaica din comuna Vâlcele, judeţul Călăraşi, a fost compromis de către însăşi primarul localităţii –Tatu Ion.
Ca de fiecare data, după 10 Ianuarie, se pornesc demersurile pentru aflarea localităţii în care Primăria şi Consiliul Local acceptă asemenea concursuri la nivel național. Anul 2017 şi cea de-a treisprezecea ediţie s-au dovedit cu ghinion; după un accept plin de bucurie, s-a fixat data fazei finale pe 13 august 2017 (zi cu … ghinion). La prima întâlnire la Primăria Vâlcele, primarul mă anunţă că nu se poate ține gala pe 13 august pe motiv că toată lumea este în concediu!!! (ghinion…) și propune să aibă loc pe 9 august, dar se amână (ghinion) pe data de 9 septembrie pentru că, vezi Doamne, vor avea loc și zilele comunei și se va face, astfel, o singură cheltuială, spunându-mi să îl contactez după Sfânta Maria.
Din acel moment pînă în prezent nu a mai răspuns la telefon, ştiţi de ce?… Fiindcă îl rugasem pentru o mică sponsorizare. La insistenţele mele la telefonul fix, care nici acesta nu mai funcţiona, dar şeful postului de Poliţie din localitate a mers și a rezolvat şi a făcut posibilă intrarea mea în legătură cu doamna secretară care l-a căutat pe mobil pe primar, acesta mi-a transmis că nu mai susţine finala concursului FLORENŢA ALBU în comuna în care cunoscuta poetă și prozatoare s-a născut în urmă cu 83 de ani. Cu siguranţă că, la anii lui, nu a învăţat la şcoala care îi poartă numele poetei despre numele şi renumele acesteia.  Cu siguranţă nu avea cum să ne auzim noi între noi la gală din sala de clasă aflată la câţiva metri de scena pe care s-ar fi întrecut maneliştii în aceeași zi.
Dormi în pace doamna Florenţa Albu, te vom cinsti cum se cuvine tot în judeţul tău, dar încomuna vrednicului primar ION IACOMI care ne găzduieşte pentru a treia oară. Îi mulțumim.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania