Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Misionari ai Cuvântului

Cu fiecare nouă experiență trăită împreună cu oameni, care își dedică talentul și eforturile culturii și literaturii, iubirii binecuvântate pentru aproapele, binefacerii și dăruirii de sine, credinței și societății, evoluția umană cunoaște o ascensiune certă, către standarde cât mai ridicate, în ciuda tuturor obstacolelor, ce se interpun în calea către reușită. 

02.04.2022,

 O nouă escapadă culturală de două zile, înfăptuită de subsemnata Silvia Giurgiu, reprezentantă a Centrului Cultural Pitești, împreună cu scriitoarea Zenovia Zamfir, din Râmnicu Vâlcea, reprezentantă a Bibliotecii ” Antim Ivireanu ” Vâlcea și jurnalistul-scriitor Marian Bărăscu din Dragășani, președinte al Asociației ” Rusidava Culturală ” la Buzău, pentru a participa la manifestarea culturală ,,Armoniile Păcii”, organizată și coordonată de președintele și fondatorul asociației Ascior, ing. Nicolae Mușat și Roxelana Radu, prim-vicepreședinte Ascior.

La eveniment au participat președinți ai Filialelor Ascior, sosiți din mai multe colțuri ale țării, cât și reprezentanți din marile orașe, invitați la eveniment, printre care am avut imensa bucurie să revedem prieteni si colegi, dragi sufletului nostru.

Erau deja prezenți în Sala Cosiliului Județean Buzău scriitorii : Olga Grigorov, Vasile Bele, Vasilica Mitrea, Trandafir Sâmpetru, Violeta  Bobocea, Elvira Răceală, Camelia Soare Manea, Paulina Georgescu, Dumitru Sandu, Limona Rusu, Ionica Bandrabur și mulți alții. 

Evenimentul a fost înfrumusețat printr-un spectacol muzical, susținut de elevii mai multor școli din orașul gazdă, care au oferit tuturor participanților încântare și bucurie. 

Seara, ne-am adunat la Fundația pentru copii Sfântul Sava, unde s-a desfășurat ședința Ascior, în cadrul căreia s-au dezbătut teme importante privitoare la viitoarea organizare a asociației și unde a avut loc și cina. Preparatele de post au fost gustate de toți cu plăcere, iar doamnele de la bucătărie au fost încântate de complimentele primite. Noaptea ne-am retras fiecare în camerele rezervate la hotel Corner Center Rental, iar a doua zi dimineața, după un mic dejun copios în compania celor câțiva prieteni rămași, noi grupul format din Zenovia, Marian, soția și fiica acestuia, Maria și Veturia, am plecat către mănăstirea Suzana, din localitatea Măneciu-Brașov, pentru o altă misiune în folosul culturii, pe care o deservim cu drag și devotament.

Am ajuns în jurul orei unsprezece, chiar la timp pentru a participa și noi la slujba de duminică, susținută de maica stareță Teofana Popescu și măicuțele trăitoare în acel lăcaș al Domnului, situat pe Valea Teleajenului, la 40 km de Vălenii de Munte, într-un decor mirific, unde pacea, simplitatea și smerenia completează și împodobesc acel monument al spiritualității si al artei, despre care Alexandru Vlahuță spunea: ,,Suzana este așezată într-o poiană frumoasă, pe o frunte de dâmb, sub care se azvârl în Teleajen pârâul Stânca, din dreapta și Epurașul din stânga”, care unindu-se în fața mănăstirii, formează o cruce, de unde pornesc la vale, în același curs.

Paraclisul cu hramul Sf. Acoperământ al Maicii Domnului datează din anul 1911 din timpul maicii Tomaida Perlea și a fost restaurat între anii 1971- 1974, cu sprijinul Preafericitului Părinte Patriarh, Justinian Marina, pe care l-a sfințit în 7 decembrie 1974

La mănăstirea Suzana, slujbele se oficiază de trei ori pe zi: Sfânta. Liturghie, Vecernia și Utrenia, iar în prima zi a fiecărei luni se oficiază Taina Sfântului Maslu. Credincioșii care vin la slujba duminicală, sunt în număr mare, iar pacea pe care o găsesc aici le întărește spiritul, care se conectează direct cu divinitatea.

După slujbă, maica stareță Teofana Popescu ne-a invitat la masă, unde am pus la cale proiectul cultural religios, pe care îl vom organiza cu acordul sfinței sale, în cadrul mănăstirii. Am plecat de acolo încărcați cu energie binecuvântată, cu speranță în bine și cu încredere în ziua de mâine. Ne vom întoarce să primim bucuria divină și să propovăduim Cuvântul scris, în tovărășia altor ,, misionari” ai literaturii și artei. 

Silvia GiurgiuAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania