Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – expoziții, ateliere și proiecție de filme

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – expoziții, ateliere și proiecție de filme

De Noaptea Muzeelor, ediția 2022, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a invitat publicul la o lecție de preistorie și la numeroase activități pentru întreaga familie.

Expoziţiile pe care echipa muzeului le aduce către public îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2022 am găzduit pentru a 14-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, oferind acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Programul propus de MNCR a cuprins vizitarea expozițiilor permanente „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii” și “Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, cu ghidaj de specialitate, ateliere și proiecția unor scurte filme documentare, realizate de echipa MNCR.

Activitățile creative au cuprins un atelier de scriere cu pana și cu tocul cu peniță, după modelul unei scrisori și a unei telegrame originale de pe front, un atelier de modelaj în lut, după modelul unui vas Cucutenian, folosind metoda preistorică de olărit, iar printre jocuri s-au numărat puzzle, planșe de colorat, labirint și cuvinte încrucișate.

Participanții la Noaptea Muzeelor au putut urmări și o serie de documentare marca MNCR, realizate în urma cercetărilor la care au luat parte ani la rând cercetătorii și muzeografii instituției. Astfel, publicul a avut ocazia de a învăța despre “Fortificațiile dacilor din Carpații Răsăriteni”, “Frontiera romană a Daciei Răsăritene” și “Cadrul natural din Carpații Răsăriteni”.

Mulțumim vizitatorilor de toate vârstele, care au ales să viziteze Muzeul nostru într-o seara de sâmbătă. Iată și câteva impresii lăsate de aceștia: ,,Acest muzeu este foarte frumos”, ,,Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni de la Sfântu Gherorghe-foarte frumos organizat”, ,,Minunat. Un muzeu foarte interesant, cu exponate de mare valoare, care ne-au captat în mod pozitiv atenția’’, ,,Super. Un loc minunat. Felicitări și mult succes. Să continuați și pe viitor”, ,,Un muzeu minunat, plin de surprise, ghizi documentați și calzi. Ne-a plăcut foarte mult. Am scris cu pana și penița.”, ,, Îmi place foarte mult aici.”, ,, Bravo! O treabă extraordinară!”.

Mulțumim mult tuturor celor care ne-au scris impresii minunate în cartea de onoare cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2022. Mai multe imagini și filmări puteți găsi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/mncro.

Parteneri ai MNCR pentru acest eveniment au fost Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni”.

Biroul de presă al MNCR

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania