Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O ÎNTÂMPLARE INSOLITĂ CU ALEXANDRU D. LUNGU

AlD Lungu [320x200]ALEXANDRU D. LUNGU a fost un cunoscut actor, scriitor (și dramaturg), originar din Miorcanii noștri. Din multitudinea de întâmplări la care a fost părtaș, de-a lungul vieții, și pe care nu a trecut-o sub tăcere, desprindem una savuroasă, cu el și cu Alberto Sordi, regizor și o glorie a cinamatografiei italiene și a lumi. Marele regizor convocase pe platoul de la Cinecitta câteva mii de figuranți, în vederea unui trial, necesar turnării unui film. Aflându-se în Italia, Al. D. Lungu și-a încercat șansa și s-a prezentat, la rându-i. I s-a spus ce are de făcut într-un rol – biatul vine la tata acasă, spre a-i prezenta pe aleasa inimii, pe viitoarea noră; tata dezamăgit, urma să-i aplice două palme serioase viitoarei nurori. Intrat în rolul tatălui, Alexandru D. Lungu i le-a aplicat nespus de bine, românește, miorcănește, am zice, încât l-a convins pe regizor să-i atribuie rolu. Și, îmi povestea maestrul Al.D.Lungu, cu banii primiți ca onorariu pentru rol, a putut vizita principalele orașe ale Peninsulei, cu monumentelor lor.

Autograf,AlDLungu,ptBejenaruCând venea la Botoșani, la Dorohoi, cu precădere la Miorcanii natali, la edițiile de aniversări/comemorări Ion Pillat, îl incitam să povestească, la șezătorile literare, acest episod de duh, audiența amuzându-se copios. Mă mai bucur o dată că i-am fost prieten!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

3 comentarii la acestă însemnare

  1. D.M.G. spune:

    Dom’ profesor, m-am bucurat pentru d-l Lungu, dar biata de ea, figuranta din rolul nurorii, cu ce o fi gresit ca sa incaseze cele doua palme??

  2. Iacob Ioan spune:

    În rolul maturatorului din,, Telegrame ” si-a interpretat atat de bine rolul, atat de realist încât de l-as revedea și a suta oara și tot as râde ca la început!

  3. ciclop spune:

    interpretare magistrala a rolului maturatorul,”capul cheptului ma doare „: cea mai buna interpretare , cel mai reusit rol al filmului.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania