Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O magistrală călătorie în universul poetic al celebrului scriitor Al Florin Țene

Sosită parcă pe aripile timpului, în armonia sacrată a cuvintelor,la editura Globart Universum din Montreal se naște în luna aprilie a anului 2023 o bijuterie literară de excepție.

  •  Cartea „Întoarcerea la Metaforă”este o magistrală călătorie în universul poetic al celebrului scriitor Al Florin Țene, un alchimist al cuvintelor și un arhitect al simbolurilor. Deschizând volumul aflăm că acestă carte deosebită este o plonjare într-o lume a metaforelor, unde gândurile se împletesc subtil cu emoțiile și versurile, se înalță ca aripile de înger pe pentagrama sufletului.
  • Cuvântul, acest instrument divin, devine în mâinile maestrului Al Florin Țene o sabie tăioasă și o mângâiere blândă. Fiecare vers este o oglindă ce reflectă esența umană și adâncimile inexpugnabile ale existenței. Așa cum un pictor își desăvârșește opera prin tușele sale delicate și nuanțele misterioase, poetul își sculptează versurile cu măiestrie și dăruire, creând astfel o simfonie a emoțiilor și trăirilor.
  • Antologia „Întoarcerea la Metaforă” este un tezaur sublim de poezii alese cu grijă din 24 de volume ale scriitorului, precum fulgii de rouă adunați cu delicatețe de pe petalele florilor. Versurile lui Al Florin Țene sunt o rugăciune rostită cu patimă și o meditație adâncă asupra vieții și tainelor universului. Fiecare pagină pe care o întoarcem este un portal către dimensiuni nevăzute, în care cuvintele devin stele călăuzitoare și gândurile se înalță înaripate, căutând eternitatea.
  • Sufletul poetului, învăluit în notele inspirației, cântă ca o pasăre nocturnă în adâncurile nopții. El ne îmbie cu ecouri din alte vremuri, ne umple inimile cu emoții atemporale și ne învață să privim dincolo de aparențe. Metaforele sale strălucesc ca diamantele în lumina veritabilă a înțelegerii, iar fiecare rând este o chemare la introspecție și regăsire.
  • În „Întoarcerea la Metaforă”, Al Florin Țene devine călăuză într-o călătorie inițiatică, în care cuvintele capătă o forță ancestrală și își dezvăluie puterea transformatoare. Poezia sa, ca o punte între cer și pământ, ne înalță către culmile cele mai înalte ale frumuseții și ne revelează tainele ascunse ale sufletului nostru. Fiecare vers este o picătură de elixir ce hrănește inimile și mințile cititorilor, deschizând porți către lumi nevăzute și adevăruri adânci.
  • Astfel, cartea „Întoarcerea la Metaforă” este o comoară literară ce dezvăluie întregul spectru al talentului și genialității poetului Al Florin Țene.

Mihaela CDAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania