Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O veste care îndoliază agricultura, viticultura, ştiinţa românească, huşenii şi cu ei pe  membrii Cenaclului de la distanţă

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 8 (128), August 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

O veste care îndoliază agricultura, viticultura, ştiinţa românească, huşenii şi cu ei pe  membrii Cenaclului de la distanţă

Primit pentru publicare: 17 Aug. 2019
Autor: Ion N. OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul
Publicat: 17 Aug. 2019
© Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul

Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


„Avram D. Tudose, prof. ing. dr. acad., Huşi


Căutător de mari valori culturale

Ion N. Oprea este  unul din veritabilii căutători de mari valori culturale în scumpa noastră țară și, mai ales, în Moldova.  Are un CV mai mult decât impresionant – peste 60 de pagini cu titluri de cărți și articole publicate în peste 40 de cărți și câteva zeci de reviste. Cărți  scrise în nume propriu sau în colaborare cu diferiți autori, care au devenit membri ai unor prestigioase uniuni de creație literară (USR și LSR). Multora dintre aceștia, INO le-a scris postfețe ori le-a dedicat anamneze prin care li s-a acordat girul mult așteptat către afirmare. Majoritatea lucrărilor sale se pot constitui în veritabile instrumente de studiu și lectură pentru elevi și studenți, dar și pentru autorii care vor să își îmbogățească izvoarele creației cu lumina pornită din opera unui spirit cu adevărat enciclopedist.

1 august 2016”, acestea sunt rândurile reproduse de doamna prof. Ana Dumitrescu, coordonatoare a volumului „CUMULUM. I.N.O.la 87 de ani”, editura PIM Iaşi, 2019, primite de la acad. prof. ing. dr. Avram D. Tudose din Huşi cu prilejul anilor aniversării mele, volum de la care n-am mai primit semnalele de voioşie de la CEL căruia, după obicei, i l-am expediat, întârziere care mă îngrijora foarte, stare amplificată de vestea primită astăzi 17 august 2017, când unul din feciorii prietenului, la telefon, mi-a comunicat că OMUL, cel mult aşteptat, a lăsat Cenaclul şi a PLECAT la… DOMNUL.

În Şcoala literară de la Huşi, almum prosopografic, Editura „Ştefan Lupaşcu”, Iaşi, 2018, 134 de  pagini, lucrare realizată de editorul şi universitarul Petru Ioan, de loc din Huşi, locul I în ierarhia vieţuitorilor care făceau cultură şi ştiinţă în oraşul dintre vii era situat Avram D. Tudose, n. 1931, „iginer enolog botezat în apele literaturii sub influenţa şi-n  beneficiul băuturii”, l-am informat că realităţile vieţii cer corectură.

Păcat!, Condoleanţe! Vestea ne-a îndoliat, pe toată lumea nu numai a Moldovei. Ne-a părăsit un OM al României, al nostru, Dumnezeu să-L IERTE!

Mâine, 18 august, înmormântarea, să-i aprindem luminile, drum cu lumină acolo unde, când vrea Domnul, ne cheamă pe toţi  pământenii…

Ion N. Oprea, Iaşi, în numele colegilor, a cenacliştilor, doliu în totul şi în  toate, negru în inimile şi sufletele noastre, adio zâmbitorule! .

17 august 2019

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania