Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

OCTAVIAN DOBROTĂ: ”Mereu îi vom surprinde pe fanii noștri cu lucruri noi și frumoase”

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 9 (129), Septembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

OCTAVIAN DOBROTĂ: ”Mereu îi vom surprinde pe fanii noștri cu lucruri noi și frumoase”

Primit pentru publicare: 08 Sept. 2019
Interviu realizat de Ioan Vasiu, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Publicat: 09 Sept. 2019
© Ioan Vasiu, © Revista Luceafărul

Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


    REPORTER: – Vă propun să începem dialogul nostru , întrebându-vă când a luat ființă și unde a debutat formația DISTINTO, din care faceți parte și dumneavoastră ?
    OCTAVIAN DOBROTĂ: – În anul 2005 ne-am adunat trei foști colegi de Conservator, Tavi, Mihai și Marius, cărora în 2006 ni s-a alăturat și Misha, și am pus bazele primului proiect pop-operă din România. În 2007 am debutat în showbizz-ul românesc, atât pe scena concertistică, cât și în mass-media românească. Tot în 2007 am semnat primul contract profesionist cu o agenție de impresariat, cea mai în vogă la momentul respectiv, condusă de Radu Groza și Niki Constantinescu. În 2008 a venit și momentul care ne-a impus pe piața românească, deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj și Iași. Tot în 2008, am semnat al doilea contract important, cu Cat Music, alături de care am lansat primul nostru album, denumit tot ca și trupa „DISTINTO”, în cadrul Festivalului de la Mamaia din 2009. În anul 2010 trupa trece prin două schimbări importante: formația se transformă în trio, așa cum de altfel se prezintă Distinto și în prezent,unul dintre membri, Misha, pornind pe un alt drum, iar a doua schimbare – încetarea colaborării cu agenția de impresariat și urmarea unui drum propriu, cu resurse proprii, situație în care Distinto se află și în prezent. În 2017 DISTINTO și-a lansat și ultimul album, „10”, album aniversar prin care s-au marcat 10 de existență ai trupei pe piața românească. Albumul a fost produs de Tao Records.
    REPORTER: – Care sunt componenții acestei formații, atât de cunoscută și apreciată în ”lumea muzicală” din țara noastră ?
    OCTAVIAN DOBROTĂ: – OCTAVIAN DOBROTA, tenor, artist liric al Filarmonicii”George Enescu” București, MARIUS OLTEANU, tenor, artist liric la Radio și profesor de canto la Liceul „Dinu Lipatti” București și MIHAI RADU, bas, artist liric la Teatrul de Operetă și Musical ” Ion Dacian”.
    REPORTER: – Care sunt genurile de muzică abordate în repertoriul formației ?
    OCTAVIAN DOBROTĂ: – Genul pe care îl abordăm este unul singur: pop-operă. O combinație între muzica de operă și cea comercială, pop. Desigur că avem în repertoriu și piese cu sonorități din muzica de club sau piese inspirate din folclorul românesc sau internațional, dar toate sunt adunate și canalizate într-un singur stil: pop-operă.
   REPORTER: –  Cu ce instituții de artă și filarmonici a colaborat DISTINTO în decursul anilor ?
   OCTAVIAN DOBROTĂ: – Am colaborat cu mai toate instituțiile de cultură importante din România: Filarmonica „George Enescu” București, Filarmonica din Pitești, Filarmonica din Brașov, Filarmonica din Satu Mare, Filarmonica din Botoșani,Filarmonica din Arad, Opera Națională din București, Opera din Brașov, Opera din Craiova sau Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.
   REPORTER: – Care sunt marii artiști(soliști), români și străini, alături de care ați urcat pe diferite scene ?
   OCTAVIAN DOBROTĂ: – Am fost pe scenă alături de mari artiști, precum: Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Felicia Filip, Ianna Novac, Nicola, Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Ana Lesko și mulți alții.
   REPORTER: – Profitând de acest interviu, ce mesaj doriți să le transmiteți celor care îndrăgesc și apreciază DISTINTO ?
   OCTAVIAN DOBROTĂ: – Îi invit să vină mereu la concertele noastre, să ne cumpere albumele, să ne urmărească activitatea așa cum au făcut și până acum pe site-ul nostru www.distintolive.ro pentru că mereu îi vom surprinde cu lucruri noi și frumoase.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania