Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

 PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL (34)  

                                       

         Prezentările în familia Antonică fură scurte. Sultana o strânse în brațe pe Axinia și începu să se îndoiască cu privire la adaptarea fetei la programul dur de antrenamente pentru supraviețuire dincolo de linia orizontului.   Senzorii tactili ai Axiniei receptară ușor această reticență. Jucă scena bucuriei că a fost acceptată  în familia unor cosmonauți cu state vechi în domeniu. Alin care privise toată scena bănuia  și el ceva.   Alin se apropie de urechea Axiniei și-i șopti:

-Nu fi îngrijorată. Iubitul tău nu pleacă nicăieri fără tine. Singurul impediment este că bungaloul e de o singură persoană și nu vom dormi împreună. Găsesc eu o soluție. Mama va trebui să fie de acord. Tata e comandorul. Hai să ingurgităm nesuferitele astea de crochete vegetale.

 Vom intra direct în regim de antrenament. Chiar dacă spațiile de dormit sunt de o singură persoană , au toate facilitățile pentru un somn bun. Poți comunica ușor cu exteriorul, poți urmări emisiuni TV, ai un ecran conectat la celelate misiuni cosmice.

 • – Bine Alin, dar dacă am un coșmar ce fac?
 • – Acționezi butonul de panică și vei avea iluzia că sunt lângă tine.
 •       Sultana ascultase curioasă tot dialogul. Pricepu că viitoarea posibilă noră nu o prea are la inimă. Nu-i spuse lui Antonică acest lucru, dar în inima ei se instalase o mâhnire de mamă care își vrea copilul fericit. Convorbirea fusese interceptată și de Alina, îngrijorată de necazurile de moment ale fratelui lăsat singur pentru prima dată. Îi venea să plece în miez de noapte și să aibă o discuție cu mama ei care nu prea o plăcea pe Axinia. Se calmă repede și încercă să adoarmă înainte de a coborî păpușarii cu ciudatele lor avertismente.
 •          Axinia adormi în acordurile unei serenade de Mozart și lunecă repede în lumea viselor. Se făcea că muntele plutește în spațiul astral .Mai mulți bursuci se jucau de-a  v-ați ascunselea și încercau s-o găsească. Păpușarii jucau Ciuleandra chiar lângă ea și o traseră în horă, cu toată împotrivirea lui Alin. Fu trezită din vis de niște râsete vesele. Era dimineață. Un soare proaspăt inundase muntele. Acum înțelese că Alin ș soții Antonică au vrut ca la trezire să nu fie singură și să nu se sperie. Le zâmbi larg celor care o vegheaseră și le spuse „Bună dimineața”! Toți aplaudară. Doamna Sultana Antonică se apropie și o luă în brațe:
  – Vei fi un cosmonaut strașnic!
 •  Alin și Axinia o strânseră și ei în brațe pe Sultana Antonică. Vor face treabă bună împreună prin cosmosul plin de mistere.
 •    La micul dejun, surpriza veni din partea lui Alin. La plecare din Nărujelu , luase cu el o geantă termo în care îngrămădise sandviciuri de tot felul. Puse pe masă bunătățile interzise în aplauzele părinților care duceau dorul bucatelor din civilie. Axinia veni și ea cu surpriza ei: o sticlă de afinată primită de la Maica Evdochia.
 • Păpușarii nu mai puteau de poftă și blestemară . ”   Cine nu dă de pomană o lingură de mâncare/Aibă parte doar de rele , de bube și de sechele!”
 •              De sus, din vârful de prăjină,  Păpușarul -Șef aruncă  cu rășină.

  După toate acestea începu o nouă zi de pregătire a misiunii cosmice care se apropia urgentată de pericolele  ce planau  asupra Planetei în zona Carpaților. 

           VASILE LEFTER, MEMBRU UZPR

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania